Saç Simülasyonu Nedir

Saç Simülasyonu Nedir

Saç Simülasyonu Nedir
     Saç Simülasyonu (varmış gibi); Adından da anlaşılacağı üzere, Saç Kökleri (Folikül) varmış gibi görüntü oluşturabilmek üzerine tasarlanmış, saç kaybının yaşandığı bölgeye uygulanan 3D (Üç boyutlu) bir gölgelendirme yöntemidir.
 Saç Pigmentasyonu, Saç Dövmesi, Saç Simülasyonu , Saç Simulasyonu Örneği

 

Saç simülasyonu, medikal pigmentasyon, saç gölgelendirme ya da saç dövmesi ismiyle de bilinen ve cerrahi olmayan bu yöntem, tüm Dünya ile birlikte Ülkemizde de eş zamanlı olarak gelişen ve ” Kelliğe Kalıcı Çözüm ” olarak önerilen bir tekniktir.

 

Saç Simülasyonu Bölgelesel ya da Genel

Bu teknik bir saç ekimi yöntemi değildir, ancak saç ekimi uygulanmış olması da bu tekniğin uygulanmasına engel teşkil etmez. Saç simülasyonu özellikle bölgesel saç dökülmelerinde (Şaç Kıran) oldukça etkili bir teknik olup, ayrıca saç ekimi sonrası ara boşlukların gölgelendirilerek kapatılmasında oldukça başarılı sonuçlar vermektedir. Saç simülasyununda en başarılı sonuçlar, genel de kısa saç tipi uygulamalarında alınmaktadır.

 

İlk olarak Tattoo( Dövme) Sanatçıları tarafından uygulanan Saç gölgelendirme yönteminin, dövme veya kalıcı makyaj uygulamalarından temel farkı, Saç Simülasyonuna özgü ” Doğru Tekniğin Bilinmesi ”dir.

Hızlı ve Etkili

Saç Foliküllerine doğal bir görünüm verebilmek için, Saç gölgelendirme işleminin 3D (Üç Boyutlu) bir teknikle yapılması gerekir. Çünkü Şaç Fölikülleri baş’ın her bölgesinde aynı büyüklük ve görüntüye sahip değildir. Örneğin; Alın çizgisi daha seyrek ve küçük görünümlüyken baş’ın üst bölgeleri daha sık ve büyük görünümlü olabiliyor.

Saç Simülasyonu uygulaması, kişinin günlük faaliyetlerinde herhangi bir kısıtlama yapmaz. İşleminden hemen sonra, kişi günlük hayatına hemen dönebilir. Saç gölgelendirme boyaları özel boyalar olup insan sağlığına zararları yoktur.
Saç simülasyonu (Saç gölgelendirme) uygulamasının süresi, uygulama alanın büyüklüğüne göre değişkenlik gösterir. Ortalama 1,5 saat ile 3 saat arasında değişmektedir. Kalıcılığı cilt yapısına bağlı olmakla birlikte ortalama 2-5 senedir.

 

Hemen Bilgi Al!

Formu doldurarak bilgi talebinde bulunabilirsiniz.