Saç Kıran Tedavisi

Saç Kıran Tedavisi

Saç Kıran Tedavisi

Saçkıran Tedavisi Mümkün müdür ?

Saçkıran hastalığı nedeni henüz bilimsel açıdan tam olarak belirlenemediği için, tedavisinin de hazır bir ilacı olmamakla beraber, ‘’Miistral ilaç’’ (Doktor reçetesi ile Eczacılar tarafından hazırlanan ilaçlar) kategorisindeki bir iki farklı ilaç kullanılmaktadır.

DPCP (Di Phen Ci Pron –Difensipron diye okunur) ve SADBE (Suquarik Asit Di Butil Ester) bu ilaçların başlıcalarıdır.

Her iki ilacında hastalığa etki prensipleri aynı olmakla birlikte başarı istatistiği olarak DPCP’ye oranla SADBE’nin başarı oranı daha yüksektir. Ayrıca DPCP’nin vücudun genetik yapısında değişikliğe sebep olabilme ihtimali SADBE’nin tercih edilmesinin en başat nedenidir.

Bu iki ilaç dışında bir de geleneksel yöntemlerle ve klasik yaklaşımlarla uygulanan tedavi yöntemleri vardır. Sarımsak sürmek ya da kortizon enjeksiyonu ve kortizonlu merhemler kullanmak gibi. Tabii ki her iki ilacın, bu klasik ve geleneksel yöntemlere oranla Saçkıran tedavisindeki başarı oranı bir hayli yüksektir. DPCP gibi SADBE de Saçkıran hastalığının saç köklerine verdiği zararı direkt olarak engellemekte dolayısıyla da hastalığı kökünden iyileştirme etkisine sahiptir.

Saçkıran Tedavisinde kullanılan DPCP ve SADBE gibi ‘’Miistral’’ ilaçların aktif maddeleri oldukça pahalıdır (5 gramı yaklaşık 1000/1500tl civarında) bu nedenle her yerden temin etmek pek kolay olmamaktadır. Genellikle büyük şehirlerde ve az sayıda eczane tarafından hazırlanıp hastalara verilmektedir. Yalnız DPCP yurtdışında hazır bir biçimde paketli olarak satışa sunulmaktadır.

Saçkıran hastalığının oluştuğu bölgedeki yaygınlığı ve hastalığın yaşı, ilaçların tedavideki başarısını etkileyen en önemli faktörlerdir. Örneğin hastalığın başlaması üzerinden 3 yıl gibi bir zaman geçmiş ise tedavinin başarı oranı düşük olacaktır ya da hastanın yaşı küçük ise benzer bir biçimde yine başarı oranı düşmektedir. SADBE çocuk hastalarda kullanılabiliyorken, yukarıda da belirttiğimiz gibi, vücudun genetik yapısına etkisi ihtimali nedeniyle DPCP çocuklarda kullanılmamaktadır.

Sonuç olarak

Saçkıran hastalığının tedavisinde, geleneksel yöntemlerden ve klasik yaklaşımlardan ziyade DPCP ve SADBE, hastalığın kökten çözümüne yönelik daha doğru bir tedavi yöntemidir (Tabii DPCP’nin Mutajenik etkisini göz ardı etmeden). Ayrıca Sarımsağın neden olduğu tahrişe ve kortizondan kaynaklanan çeşitli yan etkilere de sebep olmazlar…

 

 



Hemen Bilgi Al!

Formu doldurarak bilgi talebinde bulunabilirsiniz.