PROTEZ SAÇIN BAKIMI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER NELERDİR ?

SAÇ PROTEZİMİN BAKIMINI YAPMAK İÇİN HANGİ ÜRÜNLERE İHTİYACIM VAR? 

Protez saç kullanıcılarının kendilerine sorduğu ilk soru protez saçın bakımı nasıldır, kendim protez saçımın bakımını yapabilir miyim? Protez saçın bakımını yapmak maliyetli bir uygulama mıdır? Bu vb. sorularınızı Protez Saç Uzmanımız Leyla Pektaş sizin için cevapladı, 27 Yıllık Tecrübesi ile protez saçın bakımına dair sorularınıza en doğru cevapları burada bulabilirsiniz.  

Öncelikle bilinmesi gerekir ki, protez saçlar hassas alt yapıya sahiptirler. Bu sebeple bakımına göstereceğiniz özen protez saçınızın kullanım ömrünü doğrudan etkileyecektir. Biz Hair Hotel olarak tüm protez saçlarımız gerçek insan saçından yapılmaktadır. Bu da beraberinde bazı bakım periyotlarını yapılmasını gerektirmektedir. Bakımı doğru ve emin ellerde yapılan bir protez saçın, parlak ve sağlıklı görünmesi gayet doğaldır. Bakımsız veya yanlış bakım yapılmış protez saçlar ise cansız ve mat bir görünüme sahip olacaktır.  

Protez Saçın Bakımı İçin Gerekli Olan Malzemeler Nelerdir? 

 

1- Şampuan 

2- Saç Kremi 

3- Leave – on  

4- Keratin Serum 

5- Tarak (Fırça) 

6- Sabitleyici Sprey 

 

1- Şampuan: Protez saçınızı yıkarken dikkat etmeniz gereken bazı önemli ayrıntılar vardır. Bunlardan bazıları; 

-Saçınızı çok sıcak su ile yıkamak yerine Ilık su ile yıkamalısınız. 

-Karıştırarak değil, aşağıya doğru suyunu akıtarak yıkamalısınız. 

-Saçlarınız çok kirli değil ise 1 kez şampuan yapmanız yeterli olacaktır.  

2- Saç Kremi: 

Protez saçınızın kullanımı için oldukça önemlidir, Saçınızın daha yumuşak ve kolay taranmasına olanak sağlar. Saç kremi de tıpkı şampuan kısmında bahsetmiş olduğumuz gibi ılık ve bol su ile durulanmalıdır.  

 

3- Leave – on:

Saçınızın kolay taranmasını ve parlak görünmesini sağlar. Günlük kullanıma uygundur. Durulama gerektirmez. Saçın diplerinden uzak şekilde kullanılması önerilir (Detaylı bilgi için uzmanlarımız ile iletişime geçebilirsiniz) 

4- Keratin Serum:

Saçınızın yatışmasını ve sağlıklı görünmesini sağlar. Saça parlaklık vererek, kolay taranmasına da yardımcı olur. Saçlarınızın uç kısımlarına sürmeniz yeterli olur.  

5- Tarak / Fırça:

Protez saçlar hassas alt yapılara sahiptir bu sebeple doğru tarak kullanımı oldukça önemlidir. Alt yapısının file veya dantel dediğimiz ince kısımlarına vereceği en ufak bir zarar protez saçınızın kullanılamayacak hale gelmesine sebep olabilir. Resimde görmüş olduğunuz gibi top uçlu tarakları önermekteyiz.  

6- Sabitleyici Sprey:

Saçınıza şekil verirken sabitleme ihtiyacı duymanız halinde protez saçlara özel spreyleri kullanmalısınız. Yanlış seçilen sprey, köpük veya diğer sabitleyiciler saçınızın mat görünmesine ve dökülmesine sebebiyet verebilir.  

 

Not: Saçlarınızı yıkadıktan sonra kurutma esnasında saçlarınızın zarar görmemesi için aşırı ısıdan uzak durmalısınız, öncesinde havlu ile nemini almalı sonrasında ılık fön ile kurutmalısınız.