Protez Saç Uzmanından Tavsiyeler

Protez Saç uygulaması; Saç kaybı ile birlikte yaşanan, gerek estetik gerekse psikososyal sorunların çözümü noktasında oldukça etkili, başarılı, kullanımı kolay ve konforlu bir uygulamadır. Özellikle, yaş ve cinsiyet farketmeksizin, kendi şahsi bakımını kendisi yapabilecek yeterliliğe sahip herkes tarafından  kullanılabilmesi çok önemli bir avantajdır. Ayrıca da, yaşanan saç kaybının, sebebi, bölgesi, boyutu ve biçimi ne olursa olsun, kişiye özel olarak, gerektiğinde lokal biçimde de yapılabiliyor olması, protez saç uygulamasını diğer saçlandırma tekniklerinden biraz daha ayırıp öne çıkartan ana unsurlardır.

Ne var ki; kişilerin, protez saçları, kendi doğal saçları gibi kullanabilmesi için doğru ölçümlerin, doğru bir tasarımın ve doğru bir uygulamanın yapılması çok önemlidir. Bu nedenle protez saç işlemi yapılırken, İşinde deneyimli, uzman, güvenilir ve doğru merkezlerin tercih edilmesi çok önemlidir.

 

TAVSİYELER;

  • Deneyim – Güven ve Hijyen

Öncelikle, güvenilir ve deneyimli merkezlerde, Sağlık koşullarına uygun hijyenik ortamlarda yapılan protez uygulamalarını tercih etmek önemlidir. Sağlığınızın güvence altında olması için dikkatli olmak gerekir.

  • ·         Bakımlarınızı Aksatmayın

Protez saçın aylık ve günlük bakımları vardır. Bu bakımları aksatmadan yaptırmanız saçınızın ömrünün uzamasında ciddi rol oynayacaktır.

  • Yedekli Saç Kullanın! Eski Saç Sistemlerinizi Atmayın 

Yedekli saç kullanımı sizi hem acil durumlardan kurtarır hem de saçınızın hava almasını ve dinlenmesini sağlar. Sürekli aynı saçı kullanmak saçınızın daha kısa sürede deforme olmasına sebep olacaktır.

  • Kişiye Özel Uygulamaları Tercih Edin

Protez saçta bizim asıl önerdiğimiz, kişiye özel uygulamalardır, bu uygulamanın mümkün olmadığı durumlarda ise hazır kalıp tercih ediyorsanız, size en uygun olan sistemi bulup tercih etmelisiniz. Ölçü/ Saç Uzunluğu / Saçın Yoğunluğu gibi unsurlar kendi saçınız ile birebir uyumlu olmalıdır.

  • Saçlarınıza Mümkün Olduğunca Kimyasal Kullanmayın

Saçlarınızı sürekli olarak kimyasala maruz bırakmanız durumunda saçlarınızda kopmalar veya yıpranmalar olabilir. Buda saçınızın ömrünü etkileyen ana unsurlardan biridir.

  • Aşırı Isıdan Uzak Durun

Hem duş aldığınızda hem de günlük yaşantınızda saçınıza en uygun çözümleri sunmalısınız. Aşırı ısı uygulamalarından kaçınarak daha natürel kullanımları tercih edebilirsiniz. ( Fön vb kullanmanız gereken durumlarda, havlu ile nemini iyice aldıktan sonra minimum düzeyde ve düşük ısıda kullanmanızı öneriyoruz.)

  • Deniz ve Havuz Sonrası Mutlaka Saçınızı Temiz Su ile Durulayın

Özellikle yaz aylarında deniz ve havuzdan sonra klorlu veya tuzlu sudan saçınızı arıtmalısınız. Aksi taktirde saçlarınız sertleşerek, kopmasına, kırılmasına sebep olabilir. Buna ek olarak fazla güneşe maruz kalmanız durumunda da saçınızı koruyucu malzemeler kullanmanızı öneririz. ( Şapka kullanımı gibi)

  • Saçınız Uzun ise Gece Yatarken Karışmaması İçin Bağlayıp / Örebilirsiniz.

Eğer uzun protez saç kullanıyorsanız, geceleri yatarken karışmaması için saçlarınızı örebilirsiniz, sabah kalktığınızda ise taramadan önce yumuşatıcı kreminizi uygulamanızı öneririz.

Bu şekilde saçlarınız hem bakımlı hem de parlak bir görünümde olacaktır.

 

Protez saç kullanımız hakkında daha detaylı bir bilgi almak ve fiyat öğrenmek için hemen uzmanlarımız ile iletişime geçebilirsiniz.

WhatsApp à 0533 063 1907