Beyaz (Kır) Renk Protez Saç Olur mu?

Bilindiği gibi Protez Saç, kişinin saç kaybı yaşadığı bölgeye uygulanan, kendi doğal saçlarının detaylı bir şekilde incelenmesi sonucunda, kişiye özel olarak hazırlanan, istenilen uzunluk ve modelde %100 doğal uyumlu üretilebilen kozmetik bir uygulamadır.

Tıpkı diğer protezlerde olduğu gibi, asıl amaç, kaybedilen uzvun (saçların) temel işlevini %100 yerine getirebileceği biçimde yapabilmesidir. 

 

Bu bağlamda, protez saçlar, üretim aşamasında iki farklı kategoride değerlendirilirler.

  • Tasarımsal Kişiye Özel Protez Saçlar 
  • ‘’Fabrikasyon Hazır Kalıp’’ Protez Saçlar (Bir diğer tabirle ‘’Standart seri üretim’’) 

Bizim Hair Hotel Protez Saç Merkezi olarak en çok tercih ettiğimiz uygulama, Kişiye Özel Protez Saç uygulamasıdır. Bu uygulama ile saçınızın beyazlık/kır saç oranı birebir aynı yoğunlukta ve modelde yapılabileceği gibi isteğe göre daha az veya daha fazla da imal edilebilmektedir. 

Üstelik sadece beyaz renk olarak da değil…!!!
Dilediğiniz renk ve modelde protez saçınızı yaptırabilirsiniz. 

Kişiye özel Protez saç uygulamalarda, ilk aşamada (ölçülendirme aşaması olarak adlandırıyoruz) aşağıdaki görselde de göreceğiniz şekilde saç kaybı yaşanmış olan bölgenin kalıbı çıkarılmakta ve saçınızın çıkış yönü, siyahlık/beyazlık geçişi ve bunun oranı, saçınızın yoğunluğu da tespit edildikten sonra, mevcut saçlarınızın küçük bir tutam numunesi alınmaktadır (üretilecek protez saç ünitesine örnek teşkil etmesi için bu numune çok önemlidir). 

Bütün bu özelliklere ek olarak, sizin istekleriniz doğrultusunda, var olan saçınız ile birebir uyumlu yeni protez saç üniteniz, büyük bir titizlikle ve tamamen el işçiliği ile hazırlanmaktadır. 

Buna ek olarak aşağıdaki resimlerden de göreceğiniz gibi kişiye özel protez saçlarda, %100 doğal görünümün yanı sıra, doğal alın çizgisi, reel saç yoğunluğu, doğal saç salınımı ve çıkış yönü, model ve şekil verme kolaylığı gibi olasılıklar çok daha başarılı ve yüksektir. Bu da saçınızın doğal görünmesini sağlayan temel unsurların başında gelir.

 

Hazır Kalıp Protez Saçlarda Beyaz Saç Olur mu?

Önemli: Protez saç ünitelerindeki siyah/beyaz renk geçişleri, hem çok daha doğal hem de gerçek yaşınıza daha uygun bir görünüme kavuşturacağı için tasarımı ve yoğunluğuna gösterilmesi gereken hassasiyet çok önemlidir. Mutlaka alanında gerçekten uzman birisinin bilgi ve tecrübesi ile yapılmalıdır. Aksi takdirde uyumsuz bir görünüm elde etmiş olursunuz. 

Protez saçlarda kullanılan saçlar %100 insan saçı olmasına rağmen beyaz saç, sentetik olarak tercih edilmektedir. Boya işlemlerinin tutmaması için, fakat kişinin isteği ile o da yine %100 insan saçı olarak tercih edilebilmektedir.   

Not: Biz Hair Hotel olarak protez saçınızı yaptırmadan önce mutlaka saçınızın teknik analizlerini ve temel tasarımını yapmaya özen gösteriyoruz. Sizin de ister kişiye özel olsun ister hazır kalıp olsun, yaptıracağınız protez saçın kendi saçınız ile birebir uyumlu olması açısından bu analizleri dikkate almanızı özellikle öneriyoruz.