Trikopigmentasyon nedir?

Eğer saç simülasyonu ile ilgili bir araştırma yapıyorsanız, muhtemelen ‘’Trikopigmentasyon’’ terimi ile karşılaşmış ve kafanızı karıştırmış olabilirsiniz.

Bu yazımızda sizlere Saç Simülasyonu denince akla gelen iki yöntem hakkında (Micropigmentasyon ve Trikopigmentasyon) sizin için hangi yöntemin daha uygun olacağı noktasında doğru kararı verebilmeniz için, en net ve en doğru bilgileri vermeye çalışacağız.

Her iki yöntemi birbirinden ayıran temel fark, kullanılan pigmentlerin kalıcılığı ve bu işlem sonrası olası görünümü çıkartmak için başvurulacak işlemlerdir. 

Ama önce; Trikopigmentasyon Nedir.?  Micropigmentasyon Nedir.? Bir göz atalım.

Her iki yöntem de saç dökülmesi sonucu oluşan görüntüyü, normalleştirmek için, kafa derisi üzerine uygulanan ‘’kozmetik dövme’’ yöntemleridir. İki yöntem de bir dövme kalemi cihazı kullanılarak, bir dizi noktalama işlemi yapmak sureti ile, saçsız deriye saç kökü efekti vererek, saç kaybı sonucu oluşan, halk arasında ‘’Kellik’’ olarak tabir ettiğimiz görünümü gizlemeye çalışır.

Saç kaybının etkilediği alanın boyutlarına bağlı olmak koşulu ile, istenildiğinde tüm bir kafaya da uygulanabilir, böylelikle saç varmış ama isteyerek yeni traş edilmiş bir kafa görünümü elde edilebilir. Ya da seyrek saçların aralarına veya daha küçük lokal dökülme (saç kıran gibi) bölgelerine, alan doldurarak yoğun bir saç görünümü elde edilebilir. Ayrıca FUE ve FUT gibi önceden başvurulan saçlandırma yöntemlerinde oluşan yara izlerini kapatmak veya daha yoğun bir görüntü almak için de bu yöntemler kullanılabilir.

 

TRİKOPIGMENTASYON’da ve MICROPIGMENTASYON’da KALICILIK:

Trikopigmentasyon; Kalıcı bir çözüm için henüz kendisini hazır hissetmeyenler veya ileride cerrahi müdahaleler de dahil olmak üzere farklı saçlandırma yöntemleri düşünenler için geçici bir seçenektir. Kullanılan boyalar yaklaşık 12 ila 18 ay sonra doğal yollardan kaybolur (solar) 

Micropigmentasyon; saç dökülmelerine, uzun süreli (amiyane tabiriyle kalıcı) çözüm sunan bir yöntemdir. Kullanılan boyalar uzun süreli kalıcı olmakla birlikte işlem 5 ila 6 yılda bir rötuş tedavileri ile kalıcı bir mahiyet kazanır. Rötuş işlemleri normal bir dövme işlemi süresi gibi birkaç saatte tamamlanır.  Micropigmentasyon işlemi, istenildiğinde, bir tıp uzmanı tarafından uygulanması gereken bir veya iki seanslık lazer tedavisi ile çıkartılabilir. 

 

TRİKOPIGMENTASYON’u ve MICROPIGMENTASYON’u ÇIKARTMA:

Trikopigmentasyon işleminde çıkartma, biraz daha doğal yollara bırakılıp sabır gerektiren bir iştir. Çünkü, Trikopigmentasyon işleminde kullanılan boyalar çok ısınabilecekleri ve bu nedenle saç derisine zarar verme ihtimali nedeniyle lazerle çıkartılmaz. Boyaların doğal yapısı nedeniyle rötuş yapılması da çok uygun olmadığından süreç zamana bırakılır.

Micropigmentasyon ise daha kalıcı bir uygulama olduğundan, herhangi bir sorun ortaya çıkması olasılığı çok düşüktür. Bu nedenle büyük dökülme alanlarında ya da bütün kafa uygulamalarında tam ve doğal traşlı bir görüntü elde etmek için daha uygun bir seçenektir.

Mikropigmentasyon ve Trikopigmentasyonun maliyetleri ve faydaları hakkında daha fazla bilgi almak için 0533 063 1907 numaralı telefondan bize ulaşın.