Dikkat ! Saç Simülasyonu Vakti

Saç dökülmesi ve kellik sorununa ilişkin artan talepler ve çözüm üretmek adına yaşanan tıbbi ve teknolojik gelişmeler sonucunda, birbirine alternatif bir çok uygulama, saçsızlık sorununa çare olarak ortaya çıkmış durumda. Saç ekimi, protez saç ve saç simülasyonu bu uygulamaların en başında gelen çözümler olarak duruyor karşımızda.


Özellikle Saç simülasyonu son dönemlerde gözde uygulamalardan biri. Saç dövmesi ya da mikro pigmentasyon olarak da bilinen bu yöntem, dövme tekniği kullanılarak yapılan kozmetik bir uygulamadır. Peki, neden ve ne zaman saç simülasyonu yaptırabilirim? ya da yaptırmalımıyım gibi soruların en doğru yanıtı nedir ?

Bu sorunun  doğru yanıtını bulabilmek için öncelikle bizi bu noktaya taşıyan temel etkenlerin neler olduğuna bir göz atalım.


Genellikle genetik nedenlere bağlı olmasının yanı sıra çevresel faktörlere bağlı olup beslenme alışkanlıklarımızın da bir sonucu olarak, ayrıca bir takım kaza yada çeşitli hastalıklar gibi nedenlerden ötürü saç dökülmesi yaşayan insanlar, halk arasında kellik dediğimiz durumun yarattığı psikolojik baskı ve estetik kaygılardan kurtulmak için çeşitli çareler arıyorlar.

 

Peki hangi durumlarda ve ne zaman saç simülasyonu tercih etmeliyim ?

Gelin bu soruyu birkaç başlık altında yanıtlamaya çalışalım.

  • Seyrek saçlarınızdan mutsuz musunuz ?

Eğer saçlarınız seyrelmiş ancak henüz kellik oluşmamışsa ve siz bu seyrelmeden ötürü oluşan görüntü den mutsuz oluyorsanız seyrelmiş olan bölgeye saç simülasyonu yaptırarak çok mutlu olabilirsiniz.

 

  • Saç ekimi yaptırdınız ancak sonuçtan memnun değilsiniz ?

Saç ekimi cerrahi bir müdahale olup birtakım teknik nedenlere bağlı olarak, bazı durumlarda istenilen sonucu vermek noktasında ufak tefek sorunlar yaşanabiliyor. Bu gibi durumlarda saç simülasyonu tamamlayıcı bir uygulama olarak size önemli bir görsel katkı sunacaktır.

Ancak yukarıda belirttiğimiz gibi saç ekimi işlemi bir cerrahi müdahaledir, bir ameliyattır yani. Bu nedenle ameliyat yaralarının ve müdahale izlerinin tamamen geçmesini beklemek gerekir. Sağlıklı bir aç simülasyonu yapılabilmesi içn saç ekiminden sonra en az 6 ay ile  1 yılın geçmesini beklemek doğru olacaktır. (Bu süre kişinin cilt tipine göre farklılık göstermektedir)


  • Saç Ekimi izinden muzdarip misiniz ?

Saç ekimi işlemi yapılırken genellikle ense kısmından alınan donörler nedeniyle, o bölgede oluşan saç ekim izi, saç simülasyonu yöntemi sayesinde çok başarılı bir biçimde kamufle edilebilir.  

Ancak yinede ameliyat etkisinin tamamen geçmesini beklemekte büyük fayda var.

 

  • Hastalık nedeniyle (Alopesia) saçlarınızı mı kaybettiniz?

Alopesia tıp dilinde “saç dökülmesi” demek olup Alopesia Areta veya Alopesia Universalis adıyla iki evre olarak tanımlanır.

 

Saç dökülmesinin her iki evresiylede karşılaştığınızda ne zaman kendinizi hazır hissederseniz, hiç beklemeden, istediğiniz zaman saç simülasyonu uygulamasına başvurabilirsiniz. Yapılması gereken güven duyduğunuz bir saç simülasyonu merkezinden uygulama ile ilgili bilgileri doğru bilgi, yönlendirme ve hizmet almanızdır.