Erkek Peruk İle Protez Saç Farkları

Erkek Peruk ile Protez Saç Farkları

 

Peruk ile Protez Saç arasındaki farkı tam anlamıyla kavrayabilmek için öncelikle Peruk Nedir? Protez Saç Nedir? Ayrı ayrı çözümlemeli ve karşılaştırmalı böylelikle her iki uygulanın tercih sebeplerini daha iyi kavramış oluruz.  

Peruk; Takma Saç. 

Vikipedidiğer adlarıyla takma saç ya da peruka, görünürde tek parçadan oluşan giyim eşyası. Peruk aslında, saç kısmı ve saçın üstüne tutturulacağı file olmak üzere iki parçadan meydana gelir. 

Protez Saç 

Vücudumuzda kaybetmiş olduğumuz uzuvlarımızın yerine, o uzuvlarımızın görevini yapması için özel olarak üretilen aygıtların genel adına Protez diyoruz. Protezler yerine uygulandıkları uzuvlara göre adlandırılırlar. Örneğin, Diş Protezi, Kol Protezi, El ve Bacak Protezi ya da Saç Protezi gibi... 

  •  

  • - Protez saçı peruktan ayıran ilk ve en temel özellik protez saç üretilmeden önce, protez saçı kullanacak olan kişinin cilt, yüz ve saç analizi yapılarak kendi özelliklerine %100 Uyum içerisinde, kişiye özel olarak üretiliyor olmasıdır.  
     

     - Bu sayede kişi için üretilen özel üretilen protez saç modelleri kişinin hem yüz yapısına uygun şekilde tasarlanmakta hem de ten rengi ya da varsa diğer saçlarla uyum sağlamaktadır. 

  • Protez saçlarla peruk uygulamaları arasındaki ikinci temel fark, protez saçların peruk gibi dış etkenlerden etkilenmemesidir. Protez saçlar özel medikal solüsyonlar ve sabitleyicilerle kullanılan bölgeye sabitlendiği için rüzgârdan, sudan ya da herhangi bir dış faktörlerden etkilenmez. Bu sayede günlük hayatta peruklara göre çok rahat kullanım sağlar. 

  • Bir başka önemli fark ise, kullanılan alt yapıya da bağlı olarak protez saçın gözenekli yapısı hava ve su geçirgenliğini sağlayarak terleme sorununun önüne geçer. Gözeneksiz, kapalı veya sık bir alt yapıya sahip peruklar ise ekstra terleme ve kokuya sebep olurlar.  

  •  

  • - Son olarak; Protez saç modelleri  Kişinin tamamen dökülen ya da seyrekleşen saçları üzerine uygulanabilir. Uygulama oldukça kolay olduğu gibi, protez saç, isteğe bağlı olarak çıkartılabilir ya da deformasyona uğrayan yerler düzeltilerek, kullanım ömrü uzatılabilir.