Protez Saç Anlaşılır Mı?

Protez Saç Anlaşılır Mı?

Günümüz insanı için görsel güzellik, her ne kadar göreceli olsa da sosyal yaşamın vazgeçilmez bir parçası artık. Saçlar bu vazgeçilmezin an başat aktörü haliyle. Dolayısıyla saçların seyrelmesi veya halk arasında kellik dediğimiz saç kayıplarının yaşanması, günümüz insanı için oldukça önemli bir sorun. Öyle ki bu sorun özellikle psikolojik noktada travmatik sonuçlar doğuracak düzeylere kadar varabiliyor. İşte bu noktada, devreye, saçlandırma sektörünün çözüm arayışları sonucu Protez saç giriyor. Protez saç uygulaması günümüz insanına saç kaybı sorunlarının üstesinden gelmesi için geliştirilmiş en başarılı yöntemlerin başında geliyor. Hali hazırda var olan saçlandırma yöntemleri arasında Protez Saç’ın en çok tercih edilen teknik olmasının temel nedeni, kişiye özel bir uygulama olması ve istenilen görünüme en doğal haliyle %100 kavuşma garantisi verebiliyor olmasıdır. Ayrıca Cerrahi bir operasyon olmaması, işlem esnasında herhangi bir ağrı, sızı hissedilmiyor olması, uygulama sonrasında herhangi bir ilaç kullanmayı gerektirmiyor  olması da diğer saçlandırma tekniklerine göre en önemli avantajlarıdır.

 Protez Saç Belli Olur Mu ?

Protez saç uygulaması hakkında yeterli bilgi sahibi olmayanların aklına ilk gelen soru doğal görünüp görünmeyeceği ve dışarıdan bakıldığında belli olup olmayacağı sorusudur. Protez saç, işinin ehli, deneyimli ve kalite standartları yüksek, uzman kişi ve merkezler tarafından yapıldığı ve gereken özen gösterildiği takdirde, dışarıdan bir üçüncü göz tarafından anlaşılması mümkün değildir. Bu nedenle eğer protez saç yaptırmayı düşünüyorsanız, uygulamanın maliyetinden önce kalite standartlarını doğru belirlemeniz ve uygulamayı yapacak merkezi doğru belirlemenizde büyük yarar var. Aksi takdirde sadece fiyat endeksli bir yönelim, beklenilen sonuçlar noktasında tatmin edici olmayabilir. Bu nedenle doğru merkezleri bulabilmek için sadece araştırma yapmakla yetinmeyip, bir kaç merkezle yüz yüze görüşmeler yapmak, yerinde görüp öyle karar vermek daha doğru olacaktır.




Protez saçın kullanımı ve bakımı esnasında nelere dikkat etmeliyiz?

• Öncelikle Protez Saç’ın periyodik bakımlarına ve kişisel bakım alışkanlıklarımıza özen göstermemiz önemlidir.

• Kullanılan sabitleyici ve solüsyonların doğru ve güvenilir olmasına dikkat edilmesinde büyü yarar var.

Şekil verme ve tarama için mutlaka uygun (geniş aralıklı ve top uçlu) taraklar kullanılmalı.

• Yıkama sonrası saçları kuruladıktan sonra çok sıcak olmayan ılık fön ile şekillendirmek daha uygundur.

• Yine saçı şekillendirmek için ‘’yumuşatıcı fön suyu’’ kullanılması gerekir.

• Hiçbir biçimde yabancı ve sert bir cisim ile saçlar karıştırılmamalı ve kaşınmamalı.

Protez saç uygulamaları için özel olarak üretilmiş kozmetik ürünlerin kullanılması da Protez saçın ömrü ve sağlıklı görünümü açısından önemlidir. Protez saçınızın daha sağlıklı ve daha doğal görünmesi ve de daha uzun ömürlü olabilmesi için yukarıda belirttiğimiz hususlara uyulması oldukça önemli ve gereklidir.

Protez Saç Kimler için Uygundur?

Protez Saç uygulamasının yapılabilmesi için herhangi bir yaş ya da cinsiyet sınırlaması olmadığını bilmekte yarar var. Ancak elbette ki bazı özel durumlarda Protez saç uygulamasının uygun görülmemesi söz konusu olabilir. Örneğin, kendi şahsi bakımlarını yapmak noktasında bir başkasına gereksinim duyan, hasta, yaşlı ve çocuklara Protez Saç uygulaması tavsiye edilmeyebilir. Ayrıca bilinen bir alerjik durumu, cilt hastalığı veya saç bölgesindeki cildinde açık yarası bulunan kişiler için de Protez Saç uygulaması tavsiye edilmez. Belirtilen bu hususlar dışında Protez saç uygulaması Yaş ve cinsiyet fark etmeksizin her yaştan her insana uygulanabilecek son derece güvenilir ve konforlu bir saçlandırma tekniğidir.