Protez Saç Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Saç protezi yaptırmak kolay bir yöntem olmasına karşın bir o kadar dikkat edilmesi gereken hususlarla doludur. Saç dökülmesi ve kellik probleminde büyük bir kurtarıcı rol oynayan saç protezi, günümüzde git gide daha çok tercih edilmekte ve buna bağlı olarak ta devamlı olarak büyüyen bir sektör haline dönüşmektedir. Bu da birçok yanlışı beraberinde getiren bir durumdur.

 

Protez Saç Yaptıracaklar Bunlara Dikkat!

1. Kimler Yaptırabilir: 6 yaş üstü ve ileri derecede cilt hastalığı (örn: Egzama) olmayan herkes yaptırabilir. Eğer sizin de bir cilt hastalığınız yoksa ve 6 yaşın üzerinde iseniz Protez saç yaptırmanızda hiçbir engel yoktur.

 

2. Dolandırıcılara Dikkat: Git gide büyüyen bir sektör olması, her sektörde olduğu gibi bu sektörde de sadece parayı düşünen merkezler ortaya çıkmıştır. Sahte uygulayıcılar tarafından yapılan yanlış uygulamalar ve kalitesiz saç uygulamaları ruh sağlığınızı bozabilir. Özellikle, kişiye özel üretim diye önceden stok yaptığı protez saç uygulamaları, estetikten yoksun bir görüntünün dışında, kişinin cildinde de sonu gelmeyen kaşıntılara yol açması yüksek ihtimaldir. Bilmediğiniz kişilere, sadece fiyatlarına aldanarak, yeteri kadar araştırma yapmadan, güvenmeyin.

 

3. Fiyat Farkı: Fiyatlar, firmalar arasında büyük değişkenlikler göstermektedir. Bu durumun nedenleri arasında rekabet olsa da en büyük nedeni protez saç kalitesidir. Fabrikasyon üretim olan saç protezleri hava ve su geçirgenliği yönünden zayıf kalabilir. Bu da cildinizin yeterince hava almasına engel olacağından zarar verebilir.

 

4. Hijyen: Uygulama yapılacak olan, protez saç merkezi mutlaka hijyen kurallarına dikkat etmelidir. Bundan ziyade uygulamanın yapıldığı kişi de cilt temizliğine ve protez saç bakımı olarak hijyen kurallarına mutlaka ama mutlaka uymalıdır.

 

5. Geçirgenlik: Protez saç uygulamasında protez saçın hava ve su geçirgenliği oldukça yüksek olmalıdır. Fabrikasyon üretim saç protezleri bu konuda zayıf kalmaktadır. Bu nedenle de mutlaka kişiye özel olarak üretilen hava ve su geçirgenliği yüksek Kaliteli Saç Protezi kullanımı tercih edilmelidir.

 

6. Neler Yapılabilir: Protez Saç uygulamasında en çok merek edilen konu, protez saç ile her şey yapılabilir mi? Eğer kaliteli saç protezi tercihiniz ise, evet gerçek saçla yaptığınız her şeyi protez saçınızla da yapabilirsiniz. Bunların arasına duş almak, taramak, fön çekmek, havuza girmek, bağlamak gibi her şey dahildir.

 

7. Zararı var mı: cilt hastalığınız yoksa hiçbir zararı yoktur. 6 yaşın üzeri, yaş cinsiyet vs. fark etmeden herkes gönül rahatlığı ile yaptırabilir.

 

8. Kullanım Süresi: Protez saçın ömrü birçok etkene göre değişmektedir. Bunlar arsında ki en büyük etkeni, kişinin şahsi bakım alışkanlıklarıyla birlikte, protez saçın periyodik bakımı olarak belirtebiliriz. Protez saçın kullanım ömrü, cilt temizliği, saç bakımı, hava kirliliği, kullanılan malzemenin kalitesi gibi birçok etkene göre değişmektedir. 

 

9. Yapıştırıcıların Zararı: protez saç kafa derisine ‘’Dünya Sağlık Örgütü’’ (FTI) onaylı yapıştırıcılar ve su bazlı solüsyonlar aracılığı ile yapıştırılmaktadır. Protez Saç Uygulaması doğru kişiler tarafından yapılır ve doğru malzeme kullanılırsa bu maddelerin hiçbir zararı olmaz.

 

10. Kime güvenmeli: protez saç konusunda en önemli olay güvenilirliktir. Güvenilir olanı bulmanın yolu ise iyi yapılan araştırmadan geçer. En iyi araştırma ise önceki müşterilerin referans olmasıdır. Bu uygulamayı yaptırmadan önce, uygulama yaptıracağınız firmanın önceki müşteriyle görüşmeniz sizin yararınız olacaktır. Birkaç gözlem yaparak uygulamayı yaptıran müşterileri takipte olmanız, onların yaşayabileceği bir problemi sizin yaşamadan çözülmesi anlamına gelir. 

 

İnsan sağlığı şakaya, oyuna gelmez kendi sağlığınızla oynamayacağınız gibi, başkalarının da sağlığınızla oynamasına izin vermeyin. Ucuz ve bilinmeyen yöntemler sağlığınızı tehdit eder.