Protez Saç ile Duş Alınır mı?

Protez Saç ile Duş Alınır mı? 

Protez saç yaptırmayı düşünen veya yeni kullanmaya başlayan kişiler için oldukça önemli bir sorudur “Protez Saç ile Duş Alabilir miyim?“, “Her gün duş almak saçı yıpratır mı? “, veya “Duş Alırken Saçım Çıkar mı?” Tüm bu sorular kafanızı karıştırıyor olabilir. Fakat korkmanıza hiç gerek olmayan bir sistemdir “Protez Saç” … 

Protez Saç sisteminin en çok tercih edilen saçlandırma yöntemlerinden biri olmasının sebebi, hiç kuşkusuz ki sunduğu konfor ve doğal görünümdür.  

Sorumuza gelecek olursak, Protez saçınız ile duş alabilir hatta denize ve havuza da girebilirsiniz. (*) 

Fakat duş alırken dikkat etmeniz gereken bazı önemli hususlar vardır. Bu önemli noktalar size hem daha rahat bir kullanım sunacak hem de protez saçınızın kullanım ömrünü etkileyecektir. (**) 

 

Saç Sistemi Fark Etmeksizin Duş Alabilirsiniz! 

Kullandığınız alt yapı sistemi ne olursa olsun, Hair Hotel olarak tercih ettiğimiz tüm sistemlerde gönül rahatlığı ile duş alabilirsiniz. Bununla ilgili şüphe duymanıza, çıkacak mı diye düşünmenize hiç gerek yok! Çünkü artık bu sizin bir parçanız! 

 

Protez Saçımı Ne Sıklıkla Yıkamalıyım? Her gün Duş Alabilir miyim?  

Her gün duş almanızın saçınıza doğrudan olumsuz bir etkisi yoktur. Fakat kendi saçlarımız gibi canlı hücrelerle beslenmediği ve yenilenemediği için daha fazla kuruma eğilimindedirler.  

Bizim önerimiz ideal olan, iki üç günde bir yıkanmasıdır. Fakat az öncede bahsettiğimiz gibi her gün duş almanızın da (aşağıda önerilere dikkat edildiği takdirde) bir sakıncası yoktur 

Saçınız klor veya tuzlu su ile temas ettiğinde, zarar görmeden kullanabilmeye devam edebilmek için yapmanız gereken, denizden veya havuzdan çıktığınız zaman duş alıp klor veya deniz suyundan arındırmaktır.  

Saçınızda ağırlık varmış gibi veya kirli gibi hissettiğinizde de yıkamalısınız. Çünkü zaman içerisinde kendi saçınızın dilinden en iyi kendiniz anlayacaksınız ve bunu düzene oturtacaksınız.  

 

Protez Saç ile Duş Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler 

** Öncelik söyleyeceğimiz bu hususlar kural değil sadece tavsiyedir.  27 yılın bize verdiği tecrübe ile sizlere daha konforlu bir kullanım sağlamak asıl amacımızdır.  

Protez saçınıza özel şampuan veya kremleri kullanırken aşırı kullanımlardan kaçınmalısınız. Normal ölçüde şampuan kullanımı yeterli iken az miktarda krem kullanımı işinizi rahatlıkla görecektir.  

Kaşıyarak veya ovalayarak yıkamayınız. Elinizi saç boyunca sistemin üzerinde gezdirerek, krem veya şampuanınızı nazikçe dağıtın.   

Çok sıcak / kaynar sudan kaçının. Önerimiz ılık veya soğuk suyla yıkamanızdır.  

Kurutma sırasında saçınızı hırpalayacak, karıştıracak şekilde değil, havluya başınıza sarıp bekleterek ya da hafif hafif bastırarak nemini alma yöntemi ile kurumalısınız.  

Saçınızda düğümler oluşmaması ve alt yapıya zarar vermemeniz için bu hususlar oldukça önemlidir.  

Son olarak da silikon top uçlu, alt yapıya zarar vermeyecek, geniş aralıklı taraklar ile tarayınız.  


 

 

Dipnot:

 

* Denize ve havuza girmeden önce, protez saçınızın bakımının iyi yapılmış olması ve yeni bakım periyodunun gelmemiş olması gerekir. 

** Protez saçın kullanım ömrü, kişinin kullanımına bağlı olarak uzayıp kısalabilmektedir.