Protez Saç Kullanıcılarının Bilmesi Gereken En Önemli 5 Püf Nokta

Protez Saç Kullanıcılarının Bilmesi Gereken En Önemli 5 Püf Nokta  

 

Daha güçlü, daha sağlıklı bir görünümü olan saçlara sahip olabilirsiniz. 27 Yıllık Tecrübemizin bize vermiş olduğu işinin ehlinin bilip / Anlayabileceği 5 püf noktayı sizinle paylaşacağız.  

Protez saçınızın seçimini yaparken, yaptıracağınız merkezin kalite standartlarının yanı sıra vermiş olduğu bilgi ve hizmet kalitesi de oldukça önemlidir.  

 

1- Uyurken Saçlara Dikkat! 

Özellikle uzun saçlı kullanıcılarımız için, gece yatarken saçların karışması, dağınıklığa ve kopmalara sebep olmaması için (Bu durum genellikle saçın yastıkla sürtünmesinden kaynaklıdır) hafif bir toka ile arka enseden toplama veya örme işlemi hem saçın karışmasını hem de dökülmelere maruz kalmasını ciddi ölçüde azaltacaktır.  

Bununla birlikte saç fileleri de yatmadan önce kullanmanız durumunda saçınızı korumanıza yardımcı olacak olan diğer bir etkendir.  

 

2- Yedekli Saç Kullanın! Eski Saç Sistemlerinizi Atmayın 

 

Yedekli saç kullanımının öneminden daha önceki yazılarımızda sıklıkla bahsetmiştik. Dönüşümlü (yedekli) kullanmanız hem protez saçınızın ömrünü uzatacak hem de size rahat bir kullanım sağlayacaktır.  

Acil durumlarda, şehir dışı planlarınızda veya bakımınızı kendiniz yapmak istediğinizde yedekli saç kullanımınız sizi büyük bir külfetten kurtaracak, daha az yıpranmasını sağlayacaktır.  

Gördüğünüz gibi yedek bir saçın varlığı her zaman kurtarıcı görevi göreceği için, eski saç sistemlerinizde bu konuda size yardımcı olabilir. (Çok yıpranmamış saç sistemleri için geçerlidir). Buradaki püf nokta saçınızı saklarken / muhafaza ederken güzelce yıkamanız, temizlemeniz ve tam olarak kurumasını beklemenizdir. Saklama yaparken, saçlarınız için hazırlanmış olan kalıp veya kutularda karanlık, temiz ve kuru yerleri tercih etmelisiniz.  

 

3- Tasarımsal Uygulamaları Tercih Edin ! 

Kişiye özel hazırlanmış olan saçlar, fabrikasyon, (tek tip seri üretim) stok saçlara oranla daha uzun ömürlü/ daha konforlu kullanıma sahip olduğu gözlenmiştir. Hepimizin saçları gerek yapısı gerek görünümü itibari ile tıpkı parmak izlerimiz gibi eşsiz ve kişiye özeldir.  

Şöyle ki; Protez saç kullanımında, özellikle alın çizginizin görüntüsü, saçınızın kalınlığı, sıklık-yoğunluk oranı gibi etkenler protez saçınızın doğal görünmesini ve yokmuş gibi/ kendi saçınızmış gibi hissetmenizi sağlayacaktır.  

Tüm bu saydığımız özelliklere göstereceğiniz maksimum özen, protez saçın kullanım ömrünü de uzatacak, size göre şekillenmesini de sağlayacaktır. (Ortalama bir protez saçın ömrü 1 yıl kadardır). 

 

4- Her Yıkamada Protez Saçlar İçin Özel Olarak Üretilmiş Kozmetik Malzemeleri Kullanın! 

 

Protez saç sisteminiz kendi kılcal damarlarınız ile beslenmediğinden zamanla nem ve parlaklık kaybına uğrayabilir. Bu durumu en aza indirgeyebilmek adına, saç sisteminiz için özel olarak üretilmiş olan, kozmetik ürünleri tercih edebilirsiniz. 

  • Şampuan ve krem kullanımlarınızda saçınızı sıcak su ile değil, ılık su ile yıkamalısınız.  

  • Krem yaparken saçlarınızın diplerine değil uçlarına doğru uygulamalı, bol su ile aşağıya doğru akıtarak durulamalısınız.  

  • Saçınıza krem yapmanız saçı onarır, nem verir ve parlak görünmesini sağlar. 

 

5- Saçınız Her Zaman Parlak ve Yumuşacık Olsun! 

 

Kendi kullanıcılarımıza da sıklıkla önerip dile getirdiğimiz, saçı tararken kopmasını önleyen ve parlak görünümünü sağlayan Leave-on spreyi kullanmalısınız. Leave-on Sprey, Protez saçınızın kolay şekil almasını sağlamakla birlikte, tararken de kopmasını engelleyerek ömrünün uzun olmasında sizin en büyük yardımcınız olacaktır.  

 

Son olarak belirtmek gerekir ki bu saymış olduğumuz maddeler kural niteliğinde değildir. 27 yılın bize vermiş olduğu tecrübemizin sizinle paylaşımı ve öneriye sunulmuş halidir.  

Sizde saç sorunlarınız için uzmanlarımızdan destek alabilir en yakın merkezimizi de ziyaret edebilirsiniz.