Protez Saç Ne Kadar Dayanır?

Çekici ve güzel görünmenin yolu, canlı, sağlıklı ve gür saçlara sahip olmaktan geçiyor. Ne var ki günümüz koşullarında, birçok insan, beslenme alışkanlıklarımız, hastalık ve hastalığa bağlı kullanılan ilaçlar, genetik etkenler ve yine maalesef (en kaçınılmaz olanı) ilerleyen yaş, gibi faktörler sonucunda saç kaybı ve kellik sorunu ile karşı karşıya kalıyor. Kişinin sosyal psikolojisinde büyük ve önemli etkileri olan bu sorununa çare arayan saçlandırma sektörü, nihayet önemli bir mesafe kat ederek %100 doğal görünümlü Protez saç uygulaması ile yüz binlerce insana çözüm sunuyor. Tamamıyla kozmetik bir uygulama olan Protez Saç, saç kaybının yaşandığı bölgeye özel olarak (kalıbı çıkartılmak suretiyle) tasarlanan, kişinin kendi saçlarının tüm özellikleri dikkate alınarak hazırlanan, bir Protez ünitenin saç kaybı yaşanan (Kel olan) bölgeye medikal sabitleyiciler ve solüsyonlar aracılığı ile sabitlenmesi ile tamamlanan bir uygulamadır. Bu uygulama sayesinde kişi kaybettiği saçlarını, özgüvenini ve psikososyal özgüvenini geri kazanmış olur. Gerek kullanım kolaylığı gerek konforu, gerekse sağladığı %100 doğal görünümü açısından değerlendirildiğinde, Protez saç, saçlandırma yöntemleri arasında, en sağlıklı, kaliteli ve en kolay saçlandırma yöntemidir.

Protez Saçın Ömrü Ne Kadardır..?

Protez saç yaptırmayı düşünen kişilerin aklına ilk gelen sorulardan biri de Protez saçın ömrünün ne kadar olduğu sorusudur. Öncelikle Protez Saçın bir kozmetik uygulama olduğunu unutmamak gerekir, dolayısıyla uygulama yapıldıktan sonra uzman tavsiyelerine ve kullanım kurallarına harfiyen uymak gerekir. Protez saç kişiye özel uygulanan bir sistem olduğundan, kişisel bakım alışkanlıkları, yaşadığınız ya da çalıştığınız ortamın fiziki koşulları, Protez ünitenizin periyodik bakımlarına gösterdiğiniz özen gibi birtakım faktörlere balı olarak

değişkenlik göstereceğinden, Protez Saç ünitelerine net bir ömür biçmek pek mümkün değildir. Tüm bunların dışında uygulamayı yapan merkezin deneyimi ki bu deneyim kişiye ve cilt yapısına en uygun altyapının belirlenmesinde çok önemlidir, bir de sabitleyici olarak kullanılan malzemelerin kalite standartları da Protez saçın ömrünü etkileyen faktörlerdir

Kısacası yukarıda belirttiğimiz tüm etkenler göz önüne alınmak suretiyle şöyle söyleye biliriz; İyi ve doğru uygulanmış, kalite standartları yüksek bir Protez saçın ömrü ortalama olarak 1,5 – 2 yıl olarak söylenebilir. Ne var ki bu sürenin uzaması ya da kısalması tamamen kişinin, yukarıda belirttiğimiz faktörlere göstereceği özene ve dikkate bağlıdır. Protez saç tipleri ve kullanım süreleri

· Tek kullanımlık Protez Saçlar: Bu ürünler tek kullanımlık olup kişinin kullanım alışkanlıklarına bağlı olarak yılda 12, 18 ya da 24 taneye kadar kullanılabilir.

· Uzun süreli kullanılabilen daha doğal görünümlü (Natural Look) Protez Saçlar. Bu Protez saçlar sistem ve altyapı özellikleri bakımından 6 – 12 – 18 aylık sürelerde kullanımlara uygundur. Bu sürelerin daha uzun veya daha kısa olmasında kişinin kullanım alışkanlıkları en önemli etkendir.

· Medikal statüde kabul edilen özel altyapılarla tasarlanmış, genellikle hastalıklar neticesinde, görülen tedaviler (kemoterapi vs..) sonucunda yaşanan saç kayıplarında kullanılan Protezlerdir. Diğer Protez saçlardan temel farkı kullanılan alt yapıların medikal nitelikleridir. Kullanımı son derece kolay ve sağlıklı olup, sunduğu konfor ise tartışılmaz düzeydedir.

Burada açıklamaya çalıştığımız Protez saç sistemlerinin ömür sürelerine dair bilgiler ortalama değerler olarak tanımlanmıştır. Çünkü, aslında Protez saçın ömrünü belirleyen temel etken kullanıcının bakım ve kullanım alışkanlıklarıdır.

Protez Saçın Daha Uzun Ömürlü Kullanılabilmesi İçin Yararlı Öneriler !

· Öncelikle Protez saç yaptırmadan, mutlaka bir saç ve cilt analizi yapılmasında büyük yarar var. Böylelikle Protez Saçın altyapısı ile kullanıcının cilt uyumu doğru tasarlanabilir ve kişiye en uygun altyapıda bir Protez Ünite hazırlanması sağlanmış olur.

· Protez Saçınızı uyguladıktan sonra, kullanımı hakkında detaylı bilgilerin mutlaka kullanıcıya anlatılması, uygulama esnasında birebir tecrübe edilerek gösterilmesi, kişinin adaptasyonu açısından son derece önemlidir.

· Kişinin şahsi bakım alışkanlıklarını Protez Saçını da hesaba katarak yeniden düzenlemesi ve bu esnada Protez Saçlar için özel olarak tasarlanmış kozmetik ve tarak dışında, yabancı bir malzeme kullanmamaya özen göstermesi de Protez Saçın ömrünü pozitif yönde etkileyecektir.

· Protez Saçın hep sağlıklı ve uzun ömürlü olabilmesi için en hassas nokta ise kullanım biçimine ve periyodik bakım sürelerine gösterilecek olan özendir.