Protez Saç Nereden Temin Edilmelidir?

Bu yazımızda, Protez saç uygulaması denildiğinde, akla ilk gelen ve en belirleyici etken olan, fiyat skalasındaki büyük farklılıkların, alt yapısına temel oluşturan bu iki önemli soruya yanıt vermeye çalışacağız. Çünkü, bu iki sorunun hemen akabinde, uygulamanın fiyatından tamamen bağımsız olarak, kullanıcılar; ‘’protez saç yaptırdım doğal durmadı’’ veya ‘’etrafımda görüyorum çok belli oluyor’’ gibi olumsuzluklarla dolu şikayetlerle çıkıyorlar karşımıza.

Burada, soru ve cevap aslında birbiri ile iç içe…

Bizce; Protez saç, protez saç merkezinde yapılmadır! Hatta bazen bu da bile yeterli olmaya bilir… Kalite standartlarına, mesleki liyakatına, tecrübesi yüksek, iyi ve uygulama sonrası hizmet kalitesine referans olabileceğiniz, özelliklere sahip bir merkezde yaptırmalısınız.

Neden mi..?

Çünkü;

Öncelikle; Protez saç ünitesi, cildiniz ile birebir temas ettiği için hava ve su geçirgenliğine sahip ve kullanıcının cildi ile birebir uyumlu bir alt yapıya sahip olmalıdır.

  1. %100 gerçek insan saçından yapılmalıdır ki; kullanıcı, istediğiniz zaman istediği şekli verebilme özgürlüğüne sahip olabilsin..
  2. Her saç teli, Protez ünitenin alt yapısına, tek tek ve birbirinden bağımsız şekilde, elle işlenmiş olmalıdır ki; En hafif rüzgârda bile protez saçınız, doğal rahatça saç salınımına sahip olabilsin. (Bu durum aynı zamanda saçınızı istediğiniz taraftan ayırma / tarama işlemi yapabilmenizi de sağlar).
  3. Özellikle; Protez saç uygulaması İşinin ehli kişiler tarafından yapılmalıdır.

Çünkü, Protez saçın uygulaması esnasında yapılabilecek en ufak bir hata, istenmeyen ve geri dönüşü mümkün olmayan sonuçlar doğurabilir. Örnek vermek gerekirse, uygulama yapılmadan önce tasarlanması gereken saçınızın kalıbında veya alın çizginizde yapılabilecek küçük bir tasarım hatası bile Protez saçınızı rahat kullanmanızı engelleyeceği gibi, (potluk varmış ya da tam oturmamış hissi uyandırabilir). Yüzünüzde doğal olmayan bir görünüm oluşturabilir. (Bu noktada özellikle, alın çizgisi tasarımı çok önemlidir.)

  1. Yanlış saç tasarımı ve yanlış kesim..!
    Bilindiği üzere protez saç, uzamayan, kendi canlı hücrelerimiz ve kılcal damarlarımız ile beslenmeyen bir yapıya sahiptir. Dolayısı ile çoğu kullanıcının, protez saçım doğal durur mu.? sorusunun cevabı, kullanıcının yüz hatlarına uygun, doğru saç tasarımı ve doğru uygulanmış saç kesiminde gizlidir.
    Özellikle, Protez saç üniteniz ile kendi canlı saçınızın birbirlerine karıştığı noktalar, doğru senkronize edilerek kesildiğinde, Protez saçınız son derece doğal bir görünüme sahip olacaktır.

Uzun lafın kısası; tasarımı doğru yapılmış, %100 insan saçından oluşan ve tek tek elle işlenerek, yüksek kalite standartlarında üretilmiş bir protez saçın uygulaması ve kesimi de doğru yapılmış ise, dışarıdan bakan bir göz tarafından hiçbir şekilde anlaşılması mümkün değildir. Buradaki kilit noktalar yukarıda bahsetmiş olduğumuz birkaç temel konudan geçmektedir.

Yanlış Merkez Seçimi!

Kuaför salonunda protez saç yaptırılabilir mi?

Bu sorunun cevabını kendiniz verebilmelisiniz. Aradığınız özellikler, saçım doğal dursun, yokmuş gibi hiçbir şeyi hissetmeyeyim, istediğim şekli kolayca verebileyim diyorsanız bu uygulamayı iyi bir protez saç merkezinde yaptırmalısınız.

Yeteri kadar özen gösterilmeyen saçın ömrü de diğer saçlara oranla daha kısa olacaktır. Erken dönemde dökülmeler başlayacak ve telafisi de yapılamayacaktır.

Bununla birlikte, protez saç merkezlerinde özel olarak sırf bu işlemler yapıldığı için yaşanabilecek olumsuzluklarda kurumsal kimlikle çözüm bulabilirsiniz.

Son olarak kimse sizi saçsız görmesin!

İyi bir Protez Saç merkezinde kişiye özel hazırlanmış odalarda, rahatça uygulamanızı yaptırırken kimsenin sizi rahatsız etmesi mümkün değildir…

 

Daha detaylı bilgi için uzmanlarımız ile iletişime geçebilirsiniz.
WhatsApp: 0533 063 1907