Protez Saç Seçimi Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Saç kaybı sorunlarına çözüm noktasında en başarılı yöntemlerden biri olan saç protezi, kişinin kendi saç örneği üzerinden geliştirilen ünitelerle yapılan bir uygulamadır. Bu protezler tamamen doğal görünümlü ve cilt ile uyumlu olarak geliştirilmektedir. Ancak protez saç seçimi ve uygulaması mutlaka konunun uzmanı kimseler tarafından yapılması gereken ciddi bir iştir. 

 

  Protez Saç Seçimi Nasıl Olmalıdır?

 

  Protez saçlar, kişiye özel olarak tasarlandığında mükemmel sonuçlar verir. Bu tasarımda kişinin saç tipi, cilt yapısına dair özellikler (Saç kalınlığı, Dalga boyu, Renk geçişleri vs vs..) kişinin nasıl bir saç modeli istediği göz önünde bulundurulmalıdır. Aksi durumda uygulanan her saç, her kişiye uyum sağlamayabilir. Protez saçın başarıyla tasarlanması için kişinin saçında alınan bir örneğe ihtiyaç vardır. Bu örnek üzerinden kişiye özel bir saç tasarımı elde edilecektir. 

 

  Protez saç seçiminde önemli olan doğal görünümlü saçların elde edilmesidir. Uygulamadan sonra dışarıdan bakıldığında saç protezi yaptırıldığının anlaşılmaması, hedeflenen bir durumdur. Bu sebeple kişinin kendi saçının tüm özelliklerinin belirlenmesi ve saç tasarımının buna birebir uygun olarak yapılmasına ihtiyaç duyulmaktadır. 

 

  Protez Saçların Kalitesi Nasıl Olmalıdır?

 

  Protez saçlar uzun zaman kullanıma uygun bir biçimde tasarlanmalıdır. Yüksek kaliteli protez saçlara, gerçek saçlar için uygulanan her işlem rahatlıkla uygulanmaktadır. Ancak belli standartların altında olan protez saçlar bu uygulamalara olanak vermez, kısa bir zaman sonra kötü bir görünüm yaratır ve bozulmaya başlarlar. Bu sebeple kişiye özel olarak yapılan saç seçiminde, kişinin kendi saçlarıyla birebir aynı özelliklere sahip saç tellerinin kullanılmasının dışında bu saç tellerinin elde edildiği materyallerin de kaliteli olması önemlidir. Ayrıca hazırlanan Protez Saç ünitesinin su ve hava geçirgenliğine de sahip olması gerekmektedir. Bu şekilde cilt rahatça nefes alabilir ve saçlar gerektiği gibi temizlenebilir. 

 

  Doğru Seçilen Protez Saçların Avantajları Nelerdir?

 

  Yüksek kaliteli bir protez saçtan beklenen ilk özellik bu saçın her yöne kolayca taranmasıdır. Bir saç ancak bu özelliğe sahip ise, doğal bir görünümden bahsetmek mümkün olacaktır. Ayrıca denize veya havuza girmek ya da terden ıslanma gibi durumlarda ıslanan saçların gerçek saçlar gibi bir görünüm sergilemeleri de önemli bir unsurdur. Bu doğallık, saç tellerinin yüksek kalitesine bağlı olduğu kadar, uygulamayı yapan uzmanın saç yönlerini doğru bir şekilde hesaplamasına da bağlıdır. 

 

  Yüksek kalite standartlarında hazırlanan bir protez saç, herhangi bir rahatsızlık hissine kapılmaya neden olmayacaktır. Başta ağırlık oluşturan ve yapay bir his sunan saçlar kesinlikle tercih edilmemelidir. Buna uygun incelikte ve biçimde tasarlanan bir protez saç, sık bakıma ihtiyaç duymaz ve bu açıdan da protez saç uygulaması yaptıran kimsenin rahat hissetmesini sağlar.  

 

  Protez saç seçiminde dikkat edilmesi gereken konulardan biri de uygulanan tüm saçların doğal saç olmasıdır. Aralarına sentetik saçların karıştırıldığı protez saçlar, belki maliyet açısından daha uygun olabilir. Ancak bu saçların uzun vadede kullanımında, uygulamayı yaptıran kimsenin memnun kalmamasına sebep olmaktadır.