Protez Saç Yapıştırma Bandı

Gerçek bir saçtan neredeyse hiçbir farkı olmayan ve günümüzde oldukça yoğun bir ilgi gören protez saç uygulaması üç temel aşamada gerçekleştirilmektedir. Ölçülendirme, yerleştirme ve tasarım aşamalarıyla uygulanan bu işlem sayesinde, çok yakından bakıldığında dahi gerçek saçtan ayırt edilemeyen %100 doğal bir görünüm elde edebilmektedir.

 

  Ölçülendirme aşamasında seyrek veya saçsız alanın ölçüleri belirlenerek bir ünite kalıbı hazırlanır. Kişinin kendi saçından alınan küçük bir numune, saçın çıkış yönleri de dikkate alınarak, hazırlanan kalıbın üzerine yerleştirilir. İstenilen özelliklere birebir uygun olmak koşulu ile, yurt dışında özel olarak profesyonel bir şekilde üretimi yapılır. Bu bağlamda üretimi gerçekleştirilen protez saç, daha sonra yerleştirme aşamasına geçilmek suretiyle uygulanacak olan baş kısmının olduğu bölgeye işinde uzman profesyonel kişiler tarafından uygulanır. Ardından ise hem uzmanın hem de uygulama yapılacak kişinin isteklerine bağlı olarak uzun ya da kısa saç tasarımı belirlenerek buna göre düzgün bir şekil aldırılır.

 

  Protez Saç Yapıştırma Bantları

  Tamamen doğal bir görünüm veren ve aynı zamanda hiçbir hava koşulundan etkilenmeyen, rahatlıkla yıkanma şansı ve spor imkânı veren protez saç, günümüzde yoğun bir şekilde tercih edilmektedir. Tabii bu işlemler sırasında ve yapılan bakımlar içerisinde protez saç yapıştırma bandı da büyük bir önem taşımaktadır. Mutlaka özel olarak üretilmiş, kalite standartları yüksek, cilde uyumlu ve herhangi bir sorun çıkarmayan sağlıklı bantlar kullanılmalıdır.

 

  Cilt yapısına göre farklı seçenekleri bulunan ve gerek uygulama gerek bakım aşamasında rahat kullanım imkânı sunan bu saç protez bantları, ortalama bir ay kadar dayanıklılık göstermektedir. 

 

Bu bantlar özellikle kişinin cilt yapısı göz önüne alınarak seçilmeli. Cilt tipine göre değişik renklerde üretilen bu bantların seçiminde, uygulamayı yapan merkezden profesyonel yardım almak önemlidir.

 

  Sağlığı Koruyucu Etkisi Olan Saç Yapıştırma Bantları

  Cilt ve insan sağlığına herhangi bir yan etkisi olmayan bu bantlar, kemoterapi hastaları da dahil olmak üzere herkes tarafından güvenle kullanılabilir. Düz, Oval, Delikli ve Rulo olmak üzere farklı görünüm ve ölçülerde üretilen Protez saç bantlarının, Cilt yapısı ve Protez saç ünitesinin altyapısına göre de Mavi – Beyaz – Sarı – Kahve ve Yeşil olmak üzere çeşitli renklerde özel olarak üretilmişlerdir. Burada önemli olan yapılan plan ve program dahilinde saç protez işlemi uygulanırken ya da bakımı yapılırken kişinin cilt yapısına ve kullandığı Protez ünitesinin altyapısına uygun olan protez saç yapıştırma bandının doğru belirlenip kullanılmasıdır.