Protez Saç Yorumları- Androgenetik Saç Dökülmesi

S. M  (22 YILDIR PROTEZ SAÇ KULLANIYOR)

Protez Saç Hakkında Gerçek Kullanıcı Yorumları!

  Ben protez saçımı 22 senedir kullanıyorum. Son derece erken yaşta kaybettim saçlarımı, saç ekim alternatiflerini araştırırken karşılaştık seninle 22 yıl önce, bu arada yaşımızda meydana çıktı. Çok gençtik ikimizde, zaten başka hiçbir şirketle de çalışmadım, sadece senin sanatın beni mutlu etti. (Leyla PEKTAŞ) Senin yaptığın saçlar, kesimler, taramalar bütün bunlar beni son derece kendine güvenilir hissettirdi. Bunlar çok önemli avantajlar insanlar için, özellikle saçlarını çok erken kaybetmiş olanlar için, belli bir yaşın üzerindeki 45-50 yaşına gelmiş insanların saçını kaybetmeye başlarsa belki durum farklı olabilir ama 16-17 yaşında biri saçını kaybetmeye başlarsa bu çok kötü. Hele hele bayanlar için onlarda da var saçını çok erken kaybedenler, son derece önemli bir avantaj bunun olması hiçbir ameliyat olmadan, cerrahi müdahale olmadan, dilediğin an vazgeçebileceğin ve en doğal görünüm veren bir çözüm bir çözüm diyebiliriz. O yüzden çok rahat hissediyorum kendimi, toplamda kafamda 50 gram bir ağırlık onu da hiçbir zaman hissetmiyorum.

   Tabi bunun yanında, arada bir bakımlara gelmek gerekiyor, üniteyi saçları nasıl kullanacağınızı bilmeniz gerekiyor. Bir kıyafet alıyorsunuz, ama üzerinde yazan talimatın dışında bir şekilde yıkarsanız, çekiyor, bozuluyor ve bu tamamen kullanıcı hatasına giriyor. Bunlar hassas noktalar bu yüzden en doğru yerin sizin olduğunuzu düşünüyorum. Senin önderliğinle, artık önderliğinle diyeceğim neredeyse sen bu işe başladığında hiç kimse yoktu. Çok gençtik. Çok belirli merkezler vardı, ama hepsinin içinden sıyrılıp bu kadar zaman zirvede kaliteyi koruduğun için ben çok teşekkür ediyorum sana, çok güzel bir durum bu benim için. Bu saydıklarım protez saçın avantajıydı, dezavantajına gelince bu kadar uzun anlatabileceğim bir şey yok.

  • Bakımlarınıza vaktinde giderseniz,

  • Doktorunuzun söylediği şeyleri yaparsanız, herhangi bir sıkıntı olmadan dilediğiniz kadar kullanabilirsiniz. Nihayetinde 70-75 yaşına gelmiş insanlarda bunu kullanıyor. Kadını da erkeği de kullanıyor.

   Protez saçlarda model değiştirebilirsiniz. Kısa yap, uzun yap bu hiç sorun değil arkadan bağlayabilirsiniz. Bende eskiden bağlamıştım o dönem onu seviyordum. Şimdi kısa seviyorum. 

   Her şeyden önemlisi orijinal saçın birebir aynısı olarak uygulanıyor. Dokunduğumda da kendi saçıma dokunduğumdaki hissiyatı veriyor. Yabancı bir saça dokunuyor gibi değil, son derece rahat kolay, benim saçım gibi yıkıyorum, şampuanlıyorum, hava alıyor, su geçiriyor. Bu çok önemli, insanlar şapka gibi sanıyor. Şapka evet hava aldırmaz ama protez saçınızın hava ve su geçirgenliği var.

   Ben 22 yıldır kullanıyorum. Eğer bir sıkıntı olsaydı bende kullanmazdım. Baktınız saçlarınız dökülüyor, kel kaldıktan sonra da protez yaptırıyorsunuz. Aslında bu bir dezavantaj insanların tepkilerine maruz kalıyorsunuz. Gerek yok ki zaten biliyorsunuz siz babanız, dedeniz, abinizdir önünüzde örnekler var. Sizin de saçınız onlar gibi dökülüyor. Yol yakınken üniteyi yaptırın. Tamamen dökülmesini beklemeyin. Ben yaptırdığımda çok dökülme olmuştu. Şöyle bir tepkileri olmuştu. Bıyık mı bıraktın? Saçını mı boyattın? Ama hiç kimse sen saç yaptırmışsın demedi. Kilo mu aldın? Kilo mu verdin? Bir değişiklik var sende dediler. Hiçbir zaman saça odaklı bir hedef olmadı.