PROTEZ SAÇIN GARANTİSİ OLUR MU?

Protez Saçın Garantisi Olur mu? 

Öncelikle burada protez saçın garantisi ile neyin kastedildiği oldukça önemlidir. 

Garanti kelimesi son zamanlarda sıklıkla duyduğumuz bir kelime olup, aslında Fransızca kökenlidir.  

Türk Dil Kurumuna (TDK) göre ise Garanti kelimesi şu iki anlama gelmektedir; 

  • - Güvence 

  • - Kesinlikle, kesin olarak, ne olursa olsun 

 

Daha önceki yazılarımızda da sıklıkla bahsettiğimiz gibi kaliteli bir protez saçın ortalama ömrü 1, 1.5 yıl kadardır. Hal böyleyken sosyal medya ve internet üzerinden sıklıkla karşılaştığımız, 2 yıl garanti, 3 yıl, 5 yıl garanti gibi süreye dayalı garantiler vaat etmek çokta gerçekçi bir durum değildir.  

 

Peki Nedir Bu Garanti Süreci Neyi Kapsar? 

 

Bilinmelidir ki; her firma kendi öznel /nesnel koşulları dahilinde, kapsamını kendisinin belirlediği, çeşitli garanti vaatleri sunabilir. Fakat, bu tamamen firmanın inisiyatifinde olan bir durumdur.  

Firma herhangi bir garanti vermeye de bilir. Ancak; özellikle kişiye özel üretimler yapan protez saç firmaları, üretim öncesi, protez ünitenin tüm teknik ve fiziki normlarına, kullanıcı ile mutabık kalarak karar verirler. Bu teknik ve fiziki normlarda, üretimden kaynaklanan tüm hatalar, zaten firma garantisinde olup ayrıca ve özellikle belirtilmesine gerek duyulmamaktadır.  

 

Protez Saçın Garanti Belgesi Olur mu? 

 

Yukarıda da bahsetmiş olduğumuz gibi tüm kullanım ömrü 1- 1,5 yıl kadar olan bir protez saç ünitesine süre kapsamlı garanti vaatleri çok gerçekçi değildir. Bunun dışında protez saç firmaları kapsamının kendilerinin belirlediği garanti vaatlerini, kendi firmaları adına belgelendirebilirler. Hiçbir resmiyeti olmayan bu belgeler protez saç uygulaması yapan firma ile protez saç kullanıcısı arasındaki mutabakatın yazıya dökülmüş halini ifade eder.  

Burada önemli olan, kullanıcının, vaat edilen garantilerin kapsamını, tüm detayları ile okuyup, tam olarak anlayıp, firma ile her alanda mutabık kalınmasıdır.