PROTEZ SAÇIN TAMİRİ OLUR MU?

PROTEZ SAÇ DÖKÜLÜR MÜ?

PROTEZ SAÇ ÖMÜRLÜK MÜDÜR?

PROTEZ SAÇIN TAMİRİ MÜMKÜN MÜDÜR?

Son zamanlarda Covid19 kaynaklı pandemi sürecinin yaratmış olduğu olağanüstü koşullar tüm dünyada emeğe dayalı üretim sektörlerindeki imalat performansını %50‘nin üzerinde düşürmüş durumdadır. Buna bağlı olarak pandemi öncesi tedarik süreleri 2- 2,5 ay dolaylarında iken pandemi sonrasında bu süre ortalama 5 – 6 ayı bulma durumuna gelmiştir. Özetle, protez saç imalatı yapan fabrikalardan sipariş edilen saçların geç gelmesi, stok saçların hızla tükenmesine, sahip olunan saçların da ufak tefek tamiratlarına ihtiyaç duymasına sebep olmuştur.

Peki protez saçın ömrünü uzatmak mümkün müdür? Tamir Edilebilir mi?

Öncelikle belirtmek gerekir ki protez saç uygulaması ömürlük bir uygulama değildir. Protez saçın alt yapısı ve kalitesine göre bu süre değişkenlik gösterir. Ortalama kalitede bir protez saçın ömrü 1- 1,5 yıl kadardır. Bu süre kişinin bakım alışkanlıkları, kullanımına gösterdiği özen vb durumlara göre uzayıp kısalabilmektedir. Protez Saçlarda Dökülme Olur mu? Evet, protez saçların kullanımına ve kullanım ömrüne bağlı olarak alt yapıda zedelenmeler, dökülmeler veya yırtılmalar meydana gelebilir.

Peki protez saçın dökülmesinin başlıca sebepleri nelerdir?

  • Saçı Kaşıma (Cilt Rahatsızlıkları Sebebi ile Egzama vs)
  • Alt yapıya zarar verecek tarama yöntemi
  • Yanlış ürün kullanımı (Cilt yapısına uygun ürün seçimi yapılması gerekmektedir)
  • Kalitesiz alt yapı (Kişiye uygun olmayan)
  • Saçı tahrip etme (Hor Kullanma)

Protez Saçın Tamiri Mümkün müdür?

Evet, mümkündür. Protez saçın tamirinin yapılabilmesi için alt yapısının tamire uygun olması gerekir. Bu sebeple öncelikle uzmanlarımızın saçınızı görmesi gerekmektedir. Kısmi ve az dökülmelerde ofisimizde tamir işlemi yapılabilmektedir. Büyük ve tamirinin zor olduğu dökülmelerde veya tahriplerde ise firmamızın çalışmış olduğu fabrikaya gönderimi sağlanmaktadır. Protez saçların tamir fiyatları ise ortalama 100 TL den başlamakta ve 1500 TL ye kadar çıkabilmektedir. Tamir gören saçlar protez saçınızın kullanım ömrünü de uzatabilmektedir. Bu hususta dikkat edilmesi gereken uzman eller tarafından tamir işleminin yapılması gerekmektedir. Aksi taktirde saçın daha fazla zarar görmesine, kullanılamayacak duruma gelmesine sebep olabilirsiniz. Tamir gören alt yapı birden fazla kez aynı işleme maruz kalırsa alt yapı ekim işlemini tutmayabilir. Tüm bu bilgiler ışığında protez saçınızı en doğru şekilde kullanmak ve ömrünü uzatmak için uzmanlarımızdan destek alabilirsiniz.

WhatsApp ; 0533 063 1907