Protez Saçın Zararları Var Mıdır?

Saç, kişinin görünümünde ve bundan etkilenen psikolojisinde çok önemli bir yere sahiptir. Herkes saçının nasıl olduğunu, nasıl göründüğünü her zaman önemser. Ancak bazen sağlık sorunları, bazen genetik özellikler ya da ilerleyen yaş dolayısıyla kişi saçlarının bir kısmını kaybedebilir. Saç dökülmesi, saç kaybı insanlarda çoğu kez özgüven eksikliğine, sosyal ortamlardan kaçmaya kadar varabilecek sorunların nedeni olabiliyor. 

 

Saçlar bu kadar önemliyken elbette ki bu sorunu onaracak, tedavi edecek pek çok yöntem de işe koşulmuş, teknolojinin imkanları kullanılarak en başarılı ve en etkili uygulamalar saçların güzelliği için kullanılmıştır. Bunun en doğru örneği olarak da protez saç uygulamaları bulunmaktadır. Erken dönemde, daha gençken kelleşme sorununu daha sıklıkla yaşayan erkekler için en ideal ve en çok tercih edilen saç kazanım yöntemi protez saç olmuştur. Elbette ki protez saçlar sadece erkekler için değil, kadınlar, genç, yaşlı herkesin saç sorunlarını çözebilmektedir. 

 

Protez Saçın Avantajları Nelerdir?

Protez saç, uygulandığı andan itibaren kişinin kendi saçı gibi durmakta, dışarıdan bakılınca gerçek saçtan asla ayırt edilememektedir. Kişide hiçbir şekilde yapay görüntü yaratmayan ve kesinlikle doğru bakım uygulandığında uzun ömürlü olan protez saç herkes için doğru bir saç geri kazanma tercihidir. Doğru merkezlerde, uzman kişiler tarafından uygulanan protez saç, gayet gür ve parlak, her şeyden önce gerçek saçla aynı güzellikte bir görünüm katmaktadır. Zira protez saçın en güzel yanlarından birisi insan saçına en yakın olan materyallerden üretiliyor olmasıdır. Protez saç, kişinin kendi saçından alınan örneklere ve kalite olarak kişiye en uygun olan saçlardan kişiye özel olarak hazırlanmakta ve bazen gerçek saçtan da üretildiği için dışarıdan bakan hiç kimse saçın kişiye ait olmadığını anlayamaz. 

 

Protez Saçın Kişinin Sağlığına Zararı Var mı?

Protez saçlar, kesinlikle % 100 doğal saç kılından üretilmiş olan bir saçlardır. Doğru yerde, doğru kişilere yaptırılan ve kaliteli malzemelerden üretilen protez saçın kişiye herhangi bir sorun yaratması mümkün değildir. Ancak bunun için kaliteye ve hijyene dikkat edilmesi gerekiyor.

 

Protez saç, kadın erkek fark etmeksizin hemen herkes tarafından rahatlıkla kullanılan bir üründür. Protez saçların kişinin sağlığına herhangi bir zararı olduğuna dair şimdiye kadar hiçbir çalışma ya da veri yoktur. 

 

Protez saçlar kullanılmaya başlandığı ilk haftalarda kişinin kel olan kafa derisinde biraz kaşınmaya sebep olabilir. Ancak bu sorun sadece cildin buna alışma süresi ile ilgilidir ve yaklaşık 1 hafta içerisinde kafa derisi protez saça alışmaya başlar ve kaşıntı da yavaş yavaş ortadan kalkar. Bahsi geçen kaşıntıların 1 haftadan daha uzun sürmesi durumunda kesinlikle uygulamayı yapan merkeze ve uzmana başvurulmalıdır. 

 

Protez saçın bir zararı olup olmadığı ya da protezin altında kalacak saçlara bir zarar verip vermeyeceği çok fazla merak edilmektedir. Zira protez saç, saç derisinin üzerine genellikle yapıştırma yoluyla uygulandığı için kişilerin birtakım endişeler yaşaması da normaldir. Ancak protez saç, delikli bir alt yapı üzerine hazırlandığı için hava ve su geçirebilir. Bu sebeple de cilt ve altta kalan saçlar için sorun oluşturmaz. Bununla birlikte kişinin altta kalan saçları da bu delikli yapı sayesinde rahatça büyüyebilir.

 

Sonuç olarak kaliteli malzemeler ve hijyen kuralları gözetildiğinde, deneyimli bir uzman tarafından uygulandığında protez saçın kesinlikle hiçbir zararı olmadığı söylenebilir. Kullanılan birçok ürün medikal, yani tıp alanında da kullanılan ürünlerdir. Bundan dolayı da protez saçın ve ürünlerin kalitesi çok önemlidir.