Saç Ekiminin Tutmaması

SAÇ EKİMİNDE SAÇLARIN TUTMAMASI

Her saç ekiminde ekilen saçların tutmama riski vardır, Bu sebeple saç ekiminde en çok merak edilen konuların başında ekilen saç tutar mı Saçların tutmama ihtimali de var mı sorusu gelmektedir.

Biliyoruz ki saç ekimi yaptırıp saçları çıkmayan, çok az tutan hatta bir müddet sonra tutan bölgenin bir kısmı daha dökülen ve kötü sonuç alan birçok hastamız var. İşin kötü yanı şu ki, geri dönüşü zor hatta imkansız olan bu işlemler, saçın belli belirsiz yerlerde tek tük çıkması sebebi ile keşkeleri de akla getirmektedir.

Aslında saç ekimi, doğru merkezlerde, işinin ehli olan ellerde yapılması durumunda tutmaması zor bir ihtimaldir. Burada önemli olan kişinin saç yapısının doğru analiz edilip, ekim yapılacak olan alanla ekilecek gref sayısı sonucunda, yapılacak ekim işlemiyle kişinin arzu ettiği, hayalinde olan görünümün mümkün olup olmadığı konusunda hastanın doğru bilgilendirilmesidir.

Ayrıca grefleri alacak kişinin çok ehl-i olması, alırken kökleriyle birlikte çıkarmasının yanında grefleri canlı bir şekilde tutup en fazla dört saat içerisinde yani mümkün olan en hızlı biçimde ekimini gerçekleştirmesi gerekir. Hepsinden önemlisi de greflerin alınacağı donör dediğimiz bölgenin (genellikle ense kısmı) de çok sağlıklı ve güçlü köklere sahip olması gerekir.

Bütün bunlar, gerekli şartlar uygun olduktan sonra greflerin  tutmaması diye bir durum pek söz konusu değildir. Tabi ekim sırasında saçların seyrek ekilmesi çok kötü sonuçlarda doğurabilmektedir.

Peki tutmama riskine karşı ne yapılmalıdır. İlk olarak doktorunuzu ve merkezinizi iyi araştırmalısınız daha sonrasında konunun hiçbir detayını atlamadan net ve kesin sonuçlara dayanarak işleme başlayabilesiniz.

Tüm bunlara rağmen tutmadı mı ? Bu durumda da farklı bir saçlandırma yöntemini tercih edebilirsiniz. Bunlara örnek olarak ekim yaptırıp tutmayan birçok kullanıcı protez saç ve saç simülasyonunu tercih etmektedir. Yukarıdaki resimde de kullanıcımız saç ekiminin tutmaması sonrası saçına saç simülasyonu yaptırmıştır.