Saç Simülasyonu Acıtır mı?

Cerrahi yollarla yapılmayan ve bir saç yöntemi olarak ön plana çıkan saç simülasyonu, diğer ismi ile saç dövmesi ya da saç gölgelendirmesi, gerçeğinden hiçbir şekilde ayırt edilemeyecek bir biçimde, tamamen saç kökü izlenimi uyandıran bir simülasyon yöntemidir. Bu yöntem sayesinde, bölgesel olmakla birlikte, gerektiğinde başın bütününe de uygulama yapılabilmektedir. Özellikle de saçkıran gibi farklı problemler karşısında uygulanabilen ve gerçek saç kökleri ile bir bütün oluşturacak uyum sağlama özelliği veren saç simülasyonu, günümüzde birçok kişi tarafından uygulanmaktadır.

  Saç simülasyon işlemi, Saç kökü varmış gibi 3 boyutlu bir görünüm sunmakta ve çok yakından bakıldığı zaman bile fark edilmeyebilir. Özellikle saçın farklı noktalarında saç yoğunluğu değiştiğinden dolayı gölgelendirme yöntemi adı altında yapılan saç simülasyonu sayesinde, saçın farklı noktalarına değişik koyulukta yoğunluklar ile yapılmak suretiyle gerçek saç kökleriyle tamamen bir bütünlük yakalama imkanı elde edilebilmektedir. Günlük yaşamı ise herhangi bir şekilde etkilemeyen bu yöntem kişisel istekler bazında bölgesel olarak gerçekleştirirken bir bütün şeklinde de tasarım yapılabilmektedir. 

 Saç Simülasyonu İşlemi Yapılırken Acıtır mı?

  Tamamen profesyonel ellerde gerçekleştirilen ve 3 boyutlu bir şekilde gölgelendirme olarak yapılan saç simülasyonu, aynı şekilde simülasyon işlemi için özel olarak üretilmiş malzemeler kullanılarak insan sağlığını koruyucu organik boyalar ile gerçekleştirilmektedir. Bu yüzden genel anlamda bir cerrahi operasyon olmadığından dolayı çok fazla bir ağrı ya da acı duyulmaz. Sadece belki işlem içerisinde hafif iğne batması gibi bir his uyandırabilir. Bu da sadece belli noktalarda kendini az bir miktarda hissettirir. Zaten uygulama süresi 1.5 ile 3 saat arasında değiştiğinden dolayı operasyon kısa bir süre içerisinde tamamlanmaktadır. Bu da kalıcılığı cilt yapısına göre 2 veya 3 sene gibi bir süre kullanılabilen saç simülasyonu yapım aşamasında pek fazla acı hissettirmez.