Saç Simülasyonu Hakkında Bilmeniz Gereken 7 Bilgi

Özellikle erkekler için dolgun saçlara sahip olmak önemlidir. Hele ki, görünümün ve fiziksel karizmanın gittikçe önem kazandığı bir süreç içerisinde kel olmak takdir edilecek bir durum değildir. Ancak son zamanlarda sıfır numara tıraşın trend haline gelmesi kellik sorununu ortadan kaldıran bir çözüm olarak görülebilir. Saç simülasyonu da kısmen de olsa kellik veya onun daha alt derecesi olan seyrek saç tipi için tercih edilen yöntemler arasında. Bununla ilgili bilinmesi gerekenler ise şunlar…

1. Saç simülasyonu nasıl uygulanıyor?

Başarılı bir uygulamanın söz konusu olması için mevcut saç şekli ve kıl köklerinin iyi şekilde taklit edilmesi önemlidir. 

2. Saç dövmesi, simülasyonu aynı şeyi mi ifade ediyor?

Aralarında, uygulama tekniği olarak herhangi bir fark söz konusu değildir. Ancak kullanılan boya ve malzemeler açısından farklılık söz konusu olabiliri Aradaki bu fark ise, kaliteyi doğrudan etkileyebilir. 

3. Saç ekimine alternatif bir yöntem midir?

Cevabı en çok merak edilen sorulardan birisi, budur. Kısaca, hayır diyebiliriz. Saç dövmesiyle saç ekimi birbirinden ayrı uygulamalardır. Ancak saç ekimi sonrasında, saç simülasyon hizmetinden faydalanan kişiler vardır. Bunun nedeni de, saç ekimi sırasında kullanılan saç kök hücrelerinin sayısının azlığı ve saçların seyrek bir şekilde çıkmasıdır. Bu bakımdan birbirini tamamlayan yöntemler oldukları ifade edilebilir. 

4. Saç simülasyonu cerrahi bir yöntem midir?

Saç simülasyonu cerrahi bir yöntem değildir. Kozmetikle ilgili bir yöntem olduğu söylenilebilir. Kalıcı makyaj, kalıcı kaş makyajı benzeri bir uygulama modelidir. Ancak kullanılan cihaz ve yöntem açısından farklılıklar söz konusudur. 

5. Saç simülasyonu sırasında ağrı çeker miyim?

Uygulama cerrahi olmadığından dolayı lokal anestezi uygulaması yapılmaz. Ancak saç derisine batırılan iğneden dolayı ağrı yaşanmaması için birtakım uyuşturucu kremler sürülebilir. Böylece acının hissedilmeyecek oranda hafifletilmesi sağlanabilir. 

6. Saç simülasyonu sonrasında nelere dikkat edilmesi gerekiyor?

Uygulamadan hemen sonra banyo yapmanın bir sakıncası yoktur. Dövme sonrasında kafa derisinde biraz şişlik ve kızarıklık söz konusu olabilir. Bunlar geçicidir. Uygulamadan sonraki üç hafta, güneş ışınlarına çok fazla maruz kalmamaya dikkat edilmesi lazımdır. Ayrıca, kafa derisinde soyulmalar meydana gelebilir. Bunların elle çıkarılmaması gerekiyor. 

7. Saç simülasyonu kaç seanstır?

Bu durum saçın seyrekliğine ve uygulanacak bölgenin genişliğine göre farklılık arz edebiliyor. Bir seansta tamamlanan uygulamalar söz konusu olduğu gibi, birkaç seans süren uygulamalar da vardır. Bir seans, yarım saat kadar sürebilir.