SAÇ SİMÜLASYONU YAPTIRMAK İSTEYENLERİN MUTLAKA BİLMESİ GEREKENLER

Saç simülasyonu saç kaybına, cerrahi olmayan bir yöntemle geliştirilmiş, özel bir teknikle uygulanan kozmetik bir uygulamadır. Kişinin işlem sonrası günlük hayatına kaldığı yerden devam edebileceği kadar kolay bir uygulama olmasına karşın Saç Simülasyonunun uygulanamayacağı ya da uygulama yapıldığında dikkat edilmesi gereken bazı durumlarda var.


Örneğin çok küçük yaştaki kişilere saç simülasyonu yaptırılmasını çok uygun bulmuyoruz. Ayrıca bilinen bir alerjik reaksiyon veya herhangi bir cilt rahatsızlığı (Sedef) vs varsa Saç simülasyonu yapması bu koşullarda da uygun olmaz. Kişi eğer sosyal hayatını doğrudan etkileyen bir hastalıkla mücadele ediyorsa da, Saç Simülasyonu işlemini tedavi sürecinin sonuna bırakmayı uygun buluyoruz.


Peki Saç Simülasyonu Yaptıran Kişiler Nelere Dikkat Etmeli ve Neleri Yapmamalıdır ?


  • Tek Kullanımlık ve Steril Malzeme Kullanılmalı


Saç simülasyonu işlemi esnasında kullanılan iğnelerin, hatta kişinin kafasının silindiği havluya kadar kullanılan tüm malzemelerin tek kullanımlık kişiye özel malzemeler olması gerekir. Aksi durumda sağlık riski oluşabilir.


  • Kullanılan Boyalar Önemli


Saç simülasyonu boyalarının yetkili sağlık kuruluşları tarafından onaylı olmasına dikkat edilmesi gerekir Dermatolojik testlerden ağır metal testlerinden geçmiş ve onay almış boyaların kullanıldığına özenle dikkat etmek gerekir.


  • Doğru İğne Tercihi


Saç simülasyonu iğnesi öncelikle kişiye özel tek kullanımlık olmakla birlikte, kişinin saç teli kalınlığına göre doğru seçimin yapılmış olması gerekir aksi takdirde doğallıktan uzak bir görüntü ile karşılaşılabilir.


  • İyileşme Sürecinde Yapılması Gerekenler


Saç simülasyonun da iyileşme süreci zannedildiği kadar uzun olmamakla birlikte, kişinin cilt yapısına bağlı olarak 1 -2  günlük kızarıklık devam edebilir. Bunun haricinde günlük yaşamını etkileyen pek önemli bir durum söz konusu değildir. Bu 1-2 günlük süre zarfında  başını mümkün olduğunca ılık suyla yıkayıp sabun yada şampuan gibi kimyasal içerik ihtiva eden ürünleri kullanmamaya özen gösterilmelidir.


  • Sık Renk Değiştirme ve Saç Boyaması Yapamazlar.


Saç simülasyonu yaptıran kişiler saçlarını rahatlıkla boyatabilir ancak doğal saç rengine yakın boyaları tercih etmesi gerekir. Çünkü zemine uygulanan Simülasyonun rengi sabit olacaktır. Bu nedenle zemine uygun olmayan renk değişiklikleri yine doğal olmayan görünüme sebep olabilir.


Son olarak; Saç simülasyonu yapıldıktan sonra, en çok merak edilen konulardan biri de uygulamanın ömrüdür. Saç simülasyonu uygulamasının ömrünü belirleyen en temel etken kişinin yaşam tarzı, çalıştığı veya yaşadığı ortamın fiziki koşulları. Örneğin aşırı spor, cildinin yağ oranı,terleme yoğunluğu ve doğal ter asidi vs vs gibi … Ancak burda, Simülasyonun ömrünü uzatmak için normal yaşantısından kısıtlamalar yapmasını asla istemiyoruz. Onun yerine deformasyon başlamış bölgelere, ufak tefek dokunuşlarla, ortalama yılda bir kontrol edilmek suretiyle yenilemeyi tavsiye ediyoruz.