Saç Simülasyonu Zararlı Mıdır?

Saç Simülasyonu Nedir?

  Türkiye’de son dönemlerde popüler olmaya başlayan saç simülasyonu saç dökülme sorunu yaşayan kişilere kolay bir çözüm sunmaktadır. Saçı dökülen, seyrelen, saç ekimi yaptıran, saçlı deride yara izi olan herkese saç simülasyonu yöntemi uygulanabilmektedir. Saç dövmesi ya da saç mikropigmentasyonu da denilen saç simülasyonu, cerrahi olmayan bir yöntemdir. Saç kökleri ile kişinin kıl yapıları taklit edilir ve özel cihazlar yardımı ile kellik yaşanan bölgelere epidermal mikropigmentasyon uygulaması yapılır.

   Saç simülasyonu yöntemi bir saç ekim yöntemi asla değildir. Ancak saç ekimi yöntemleri sonrasında etkinin daha da artırılması amacı ile saç simülasyonu kullanılabilmektedir. Özellikle saç kıran şeklindeki bölgesel saç dökülmesi sorunlarının çözümünde etkilidir. Saç dökülmesi için ekim yaptıran ancak sonrasında bu ekim yönteminden memnun kalmayan kişiler de saç simülasyonu yöntemini tercih etmektedir.

Saç Simülasyonu Nasıl Yapılır?

  Saç simülasyonu işleminin süresi, kişinin işlem yapılacak alanının büyüklüğüne göre değişmektedir. Ortalama olarak bu süre 30 dakika veya 3 saat arasında sürmektedir. İşlemin en önemli özelliklerinden biri, hastanın aynı gün kellik sorunundan kurtulması ve günlük yaşamına hemen dönmesidir. Saç ekimi yöntemlerinde ekilen saçların çıkması için belirli bir süre beklenir. Ancak saç simülasyonu yönteminde bekleme gibi bir durum söz konusu değildir. 

  İşlem yapıldığı gün kişi duşunu bile almaya başlayabilir. Saç ekim yöntemlerinde eskiden kesi ile ekim yapıldığı için izler kalmaktaydı. Bu yöntem ile izlerden de kurtulmak mümkündür. İşlemin kalıcılığı 2 – 3 yıl arasında değişmektedir.

  Hem erkek hem de kadınlara uygulanabilen saç simülasyonu yönteminde saçın dökülme oranına ve istenilen görünüme göre kellik kapama işlemi yapılır. Genel olarak tek seans ile istenilen görünüme kavuşulabilir. Ancak işlem yapılan kişinin saç derisinin uyum gösterme seyrine göre 3 hafta sonrasında yapılan kontrollerde cilt tipi yağlı ise ve istenilen seviye elde edilemedi ise işlem tekrarlanır. 

 Saç Simülasyonu Zarar Verir Mi? 

  Saç simülasyonu yaptıracak olan kişiler, işlemin herhangi bir zararının olup olmadığı konusunda tereddüt yaşayabilirler. Ancak tamamen bitkisel ve su bazlı maddeler ile yapılan saç simülasyonunun kişiye herhangi biz zararı olmaz. Bunun için güvenilir klinik seçimine dikkat edilmelidir. 

  Uluslararası dermatolojik testlerden geçirilen ve denetimler yapılan maddeler ile doğal bir şekilde saç simülasyonu uygulanmaktadır. Bu da kişinin derisine ve saç yapısına herhangi bir zarar vermez. İşlemde kullanılacak olan boya çok önemlidir. Bu bağlamda kullanılacak olan boyanın belgelerini görme talebinde bulunabilirsiniz.

  Saç simülasyonu işleminden sonraki ilk üç gün önemlidir. 3 gün içerisinde güneşe çıkılmamalı ve solaryuma girilmemelidir. Bu uyarılara ne kadar çok dikkat edilir ise işlemin kalıcılığı da o kadar artmaktadır.

 Saç Simülasyonu Nasıl Yapılır?
  İşlem öncesinde kişiye lokal anestezi kremleri uygulanır. Bu sayede kişiler işlemler esnasında herhangi bir acı hissetmez. Kişiye özel olan tek kullanımlık iğneler yardımı ile steril ortamlarda işlem gerçekleştirilir. Bu işlem sonrasında isteyenler saç ekimi de yaptırabilmektedir.

 İnsan sağlığına herhangi bir zararı olmayan boyalar yardımı ile yapılan saç simülasyonu, kişinin saç köklerinin yapısına göre özel cihazlar kullanılarak kişinin saçlarına dövme şeklinde saç simülasyonu işlemi yapılır.