Seyrek Saçlar İçin Önerilerimiz Var

Seyrek Saçlar İçin Öneriler

Öncelikle hepimizin genetik bir yapısı var. Yani hepimiz bizden önceki neslimizin genetik birer mirasçısıyız aslında. Bu mirastan bize ne kadar saç kalacağı ve bu saçın hangi

özelliklerde olacağı genetik olarak belirlenmiş durumda. Yani tohum ne ise ağaçta öyle kök salıp şekil alacaktır. Dolayısıyla herhangi bir üründen saçlarımızın gürleştirmesini, saç tellerini kalınlaştırmasını beklemek biraz iyimserlik olacaktır. Bununla birlikte ince telli ve seyrek saçları daha hacimli daha gür göstermek mümkün mü ? Tabi ki mümkün … Öncelikle saç yapınıza uygun ürünler kullanırsanız ve saç kesiminize dikkat ederseniz arzuladığınız görünüme sahip olmak çok da zor değil.İnce telli ya da seyrek saçlarda gayet hoş ve bakımlı görünebilirler.


Saçlandırma sektörü o kadar gelişti ki, elbette bu konuda sektörel destek almak da mümkün. Saçlandırma sektörünü yakından takip ettiğimizde her gün farklı bir yenilik görebilirsiniz.Kadınlarda çıt çıt, postiş gibi uygulamaların yanı sıra erkek ve kadınlara uygulanabilen ileri derece de gelişmiş olan sistemlerde vardır, saç ekimi, saç simülasyonu ve protez saç gibi yöntemlerle kendinizi iyi hissedebilir, psikolojik olarak saçsızlık sorununuzu daha kolay atlatabilirsiniz.


Gelelim ince telli saçlardaki en hassas konuya, ince saçlar daha çabuk su kaybederler, saç teli su kaybettiği zaman hassaslaşır, kırılganlaşır, cansızlaşır. Bu nedenle ince telli saçların nemlendirici şampuanlara yönlenmesi gerekir.Saçınızın ince olduğunu düşünüyorsunuz, bunun göstergesi olarak da saçınızın yağlanması, cansız görünümü, her taramada elinize bir tutamdan fazla dökülmenin olması(çabuk kırılmaya meyilli bir saç teli) gibi birçok belirgin özelliği vardır. Şampuanınızı seçerken saçınıza zarar vermeyecek, Ph değeri saçınıza uygun olabilecek, çok fazla kimyasal içeriği olmayan bir şampuan tercih etmelisiniz.Tabiki saçın nemini yok eden uygulamalardan da mümkün olduğu kadar uzak durmalısınız.


Saçın Nemini Azaltıp, Zarar Görmesine Sebep Olan İşlemler ve Korunma Yolları,

  • Kimyasal İşlemler

Yukarıda bahsetmiş olduğumuz birçok etken birleşip saç dökülmesinin hızını belirlemektedir. Olumsuz etkilerden biri olan saçlardan yanıcı ve kimyasal işlemler uygulamakta vardır. Kimyasal işlemler zaten kırılgan olan saç yapınızı iyi kırılganlaştırır ve su kaybını hızlandırır. Daha detaya inecek olursak, saç boyama işlemleri, mevsim geçişlerindeki dikkatsizlik, yanlış tarama alışkanlıkları vb...

  • Isı Uygulamasından (Fön vb.) Korunmanın Yolları

Eğer hergün saçlarınıza fön, maşa ve düzleştirici gibi ısı uygulamalarına maruz kalıyorsa bu saçlarınıza ciddi zarar veriyor demektir. Nem kaybına sebep olan bu işlemleri mümkün olduğunca aza indirgemek, hatta hiç yapmamak veya seyrek yapılıyorlarsa da koruyucu spreyler kullanmak saça uygun yağ maskeleri yapmak gerekmektedir.

  • Nemlendirici İçerikli Şampuan Kullanmak

Saçlarınızı her gün yıkamak şart değil gün aşırı yıkayabilirsiniz. Saçlarınızı yıkarken içerisinde sülfat olmayan yani saçlarınızda sert etki bırakmayacak, hırpalamayacak şampuanlar kullanmalısınız. Saç derinizin yağlanmasını sağlayan katmanının zarar görmemesi gerekmektedir. Aksi halde saçlarınız daha sık yağlanır ve bunun önüne geçmeniz zorlaşabilir.Bunun yerine organik şampuanlar iyi bir alternatif olabilirler. Ancak ilk kez organik bir şampuan kullanacaksanız saçlarınızın sertleşmesi ve hatta matlaşması sizi panikleştirmesin. İçerisinde sülfat barındırmayan şampuanlar beraberinde saç kremi kullanılmasını gerektirir. Bunu da saçlarınızın uçlarından başlayarak yukarıya doğru masaj yaparak yapmanızı öneririz.

  • Mineral Desteği Alabilirsiniz

Mineral destekli takviyeler kullanarak (doktor tavsiyesi şartı ile) vücudunuzda eksik veya zayıf olan bölgelerin gelişmesine yardımcı olabilirsiniz.

- Keratin bakımı ve yağ takviyesi de iyi birer yardımcınız olabilir.

- Hacim veren spreyler de kullanabilirsiniz.

Bunlar dışında ince telli saçları kalın telli yapmanın maalesef pek mümkünatı yoktur. Çünkü buradaki baş aktör genetik mirasımızdır. Bizim amacımız bu sürecin yavaşlaması durma derecesine getirebilmektir. Tıpkı mavi gözlü doğup ne yapsak da siyah gözlü olamayacağımız gibi...