2020 - 2021 PROTEZ SAÇ FİYATLARI

2020- 2021 PROTEZ SAÇ FİYATLARI

 

2020 yılına girerken tüm sektörler gibi protez saç sektörü de küresel ekonomik çalkantılardan, beklenen enflasyon rakamlarından ve döviz piyasalarındaki olası hareketlilikten nasibini alacak gibi görünüyor. Aslında Protez saç fiyatları birim fiyatı anlamında belirgin bir artış göstermemekle birlikte, ürünlerin dolar bazında ithal edilmesi sonucu döviz fiyatlarında yaşanan her türlü değişiklikten doğal olarak etkilenmektedir. Mesela 2019 yılında 600$ aldığınız bir protez saçı, saçınızdaki seyreklik / kellik alanı artmadığı sürece, yani protez saç kalıbınızda herhangi bir büyüme veya değişiklik olmadığı sürece yine döviz bazında aynı rakama alabilirsiniz. Buradaki asıl etken Dolar'ın TL karşısındaki sürekli olan yükselişidir. Örneğin, 2018 Aralık Ayında 600$ a aldığınız bir Protez Saç ünitesine yaklaşık olarak 3100 TL ödemeniz gerekirken, bugün aynı protez saç ünitesi için yaklaşık olarak 3500 TL ödemeniz gerekmektedir. Döviz kurlarındaki bu dalgalanma doğal olarak alım gücünü olumsuz yönde etkilemektedir.  


2020 öncesi özellikle yılın son aylarında Dolar ve Euro gibi döviz fiyatlarındaki artışın, ithal girdi maliyetleri üzerindeki etkisi, tamamıyla ithal edilerek yurda giren Protez Saç Fiyatlarında doğal artışlara sebep olacak gibi görünüyor. Bu doğal artışlara rağmen 2020 yılı içerisinde de ortalama Erkek Tipi bir Saç Dökülmesi için yaklaşık olarak 400$ ile 800$ arasında bir maliyet ile yüksek kalite standartlarına haiz bir protez saç ünitesine sahip olabilirsiniz. 
 


Bazı firmalar bu durumu fırsata çevirmek adına kalite standartlarından ödün vermek durumunda kalırken, müşteri sağlığı, kalite ve hizmet standartlarından ödün vermek istemeyen bazı firmalar ise Protez Saç fiyatlarında küçük de olsa zorunlu bir fiyat artışına gitmek durumunda kalabilirler. 
 

Son olarak Protez Saç uygulaması yaptırmadan önce, uygulamayı yaptıracağınız merkezin sağlamış olduğu kalite standartlarını doğru değerlendirmeli, olası fiyat rekabetlerini baz alarak değil, Protez saçınızın size sağlayacağı, konfor, kullanım kolaylığı, uyum ve doğallığına bakarak karar vermelisiniz.  

Protez saç tercihlerinizi yapmadan önce okumanızı tavsiye ettiğimiz yazımıza buradan ulaşım sağlayabilirsiniz.