Kişiye Özel Protez Saç Kullanımı

Protez Saç Nedir?

Protez Saç, kişinin saç kaybı yaşadığı bölgesi ile, kendi saçlarının detaylı bir şekilde incelenerek, kişiye özel olarak hazırlanan, istenilen uzunluk ve modelde üretilebilen bir protez uygulamadır.

Tıpkı diğer protezlerde olduğu gibi, asıl amaç, kaybedilen uzvun görevini yerine getirebilecek şekilde tasarımının ve uygulamasının yapılabilmesidir. Bu bağlamda, protez saçlar, üretim aşamasında iki farklı kategoride değerlendirilirler.

  1. Tasarımsal Kişiye Özel Protez Saç
  2. ‘’Fabrikasyon Hazır Kalıp’’ Protez Saç (Bir diğer tabirle ‘’Standart seri üretim)

 

Kişiye Özel Protez Saç

Bunlardan ilki ve bizim Hair Hotel olarak en çok tercih ettiğimiz uygulama, Kişiye Özel Protez Saç uygulamasıdır.

Kişiye Özel Protez Saç Uygulamasının tasarımı, kişinin saç dökülmesinin olduğu bölgenin ölçüsü ve kişinin saç numunesi alınarak, kendi saçı ile bire bir uyumlu olacak şekilde yapılmasıdır. Bu yöntemin yapım aşaması tek tek elle işlenerek yapıldığı için uygulama yaklaşık -4- 2,5 ay’ı bulabilmektedir. (Bu süreç Covid-19 tedbirleri kapsamında uzayabilmektedir).

Yukarıdaki resimde İki farklı protez saç kullanıcısının tasarım örneği bulunmaktadır. Bu uygulamada asıl amaç sağlıklı saçlara dokunmadan en doğal sonuca ulaşabilmektir.  

Kurucumuz Leyla PEKTAŞ, bu konuda oldukça hassas davranmakta ve 28 yılın verdiği tecrübe ile protez saç kullanıcılarının yüz hatlarına en uygun ve alın çizgisinde en doğal yapıyı koruyarak, kullanımı en rahat modelleri seçmelerinde yardımcı olmaktadır.

Örneğin; siz saç problemi yaşamış ve uzun yıllarca saçsız kalmış olabilirsiniz. İlk istediğiniz de çok gür ve upuzun saçlarım olsun vb. gibi istekleriniz olabilir. Bu istekler gayet tabiidir. Burada önemli olan dökülmenizin yaşandığı bölgenin dışında kalan saçlarınızın yoğunluğu ve uzunluğudur. Aksi taktirde saçınızla uyumlu olmayan absürt bir görüntü ortaya çıkacaktır.

 

‘’Fabrikasyon Hazır Kalıp’’ Protez Saç

Fabrikasyon Hazır kalıp dediğimiz Protez saçlar; yukarıda da belirttiğimiz üzere, ‘’seri üretim’’ mantığı ile, daha önceden belirlenmiş olan standart ölçülerle, özellikle fiyat rekabetine dayanan ve Protez saç üreten merkezlerin kendi kalite standartları ile üretilmiş üniteler kullanılarak yapılan protez saç uygulamalarıdır.

Aynı gün yapılabilen bu uygulamada kişinin saçına en uyumlu olabilecek protez saç ünitesi uygulanmaktadır. Burada önemli olan ölçüyü saça uydurmaktan çok, saça uygun ölçü ve tasarıma sahip olanı bulabilmektir.

* Bu sebeple son dönemlerde çokça artan protez saç merkezlerinde uygulama yaptırmadan önce hangi uygulamayı tercih ettiklerini, hangi malzemeleri seçtiklerini dikkatlice araştırmalısınız. Zira yanlış yapılmış olan protez saç hem sağlığınıza hem de kesenize zarar verecektir. 

 

Kişiye Özel Protez Saç ve Hazır Kalıp Protez Saçın Avantaj ve Dezavantajları

  • Kişiye özel protez saç ile kişi, hayalindeki saçlara kavuşabilmektedir.
  • Kişiye özel protez saç kendi saçının kalıbı ile birebir uyumlu olduğu için rahat ve konforlu bir kullanım gerçekleştirir.
  • Hazır kalıp protez saç ise aynı gün uygulanabilme imkânı sunmaktadır.
  • Marjinal renk ve modellere sahip olmak isteyenler için, yine en uygun yöntem Kişiye özel protez saç uygulamasıdır. 

Aşağıdaki resimlerden de göreceğiniz gibi kişiye özel protez saçlarda saç salımınız, model ve şekil verme olasılığınız daha yüksektir. 

Son olarak protez saç yaptırmak istiyor ve karar veremiyorsanız uzmanlarımız ile görüşme sağlayabilir. Yüzünüze, saçınıza ve cilt yapınıza en uygun protez saç seçiminiz için destek alabilirsiniz.