Bölgesel Saç Dökülmelerinde Protez Saç Uygulanır Mı?

Protez saç, herhangi bir sebeple saç kaybına uğramış insanların uzman kişiler tarafından yaptırdıkları bir nevi cerrahi olmayan saç kazandırma işlemdir. Saç, kişinin estetik görünümünde çok önemli bir rol oynadığı için saç kayıpları durumunda geçici çözümler yerine daha çok kalıcı çözümler tercih ediliyor. Peruk, saç nakli ya da kısa süreli saç ekimleri gibi çözümler genellikle insanları tatmin edemiyor. Bu sebeple de daha uzun süreli ve daha doğal bir çözüm olarak protez saç tercih ediliyor. 

 

İnsanlar protez saç uygulamasıyla sınırsız saç yoğunluğuna ulaşabiliyor, cerrahi bir işlem yapılmadan güvenilir bir şekilde saçlandırma tekniği uygulanıyor. Protez saç; kaliteli malzemeler kullanılarak güvenli firmalar tarafından hazırlandığında, hijyen ve bakım kurallarına dikkat edildiğinde ve deneyimli, işimde uzman kişiler tarafından uygulandığında en doğru saçlandırma tekniğidir. 

 

Protez saçın protez, yapay gibi durmaması, kişinin kendi saçından ayırt edilemiyor olması çok önemli bir husustur. Zira herkes doğala en yakın, hatta doğalından ayırt edilemeyecek kadar iyi duran ve görünen protez saçları tercih etmektedir. Kişiye özel olarak hazırlanan protez saçın rengi kişinin deri rengine uyumlu olmalıdır, dışarıdan bakan birisi asla onun protez olduğunu fark etmemelidir. .

 

Protez Saç Hangi Aşamalarla Uygulanır?

Protez saç yapılacak kişiler için öncelikle ölçülendirme aşaması bulunmaktadır. Uygulamanın yapılacağı kafa derisi üzerinde bulunan saçın iyice döküldüğü ve seyrekleştiği bölge 8 parçaya ayrılır. Çizimi yapıldıktan sonra kişinin kafa yapısının tam olarak belirlenebilmesi için işaretlenen bölgenin saç kalıbının oluşturulması gerekir. Kişiye özel her türlü ölçülendirme yapıldıktan sonra saçın kalıbı tamamlanır.

 

Hazırlanan protez saçın kişinin kafa derisine uygulaması, yani yerleştirilmesi de ikinci aşamadır. Zaten ölçüsü alınmış olan saç başarılı bir şekilde kişinin kafasının üzerine yerleştirilir. Bu aşamanın doğru yapılması kişinin var olan diğer saçlarıyla protez saçın uyum sağlaması açısından oldukça önemlidir. 

 

Kişinin kafasının tamamına protez saç uygulanacaksa bir sorun olmaz, ancak bölgesel dökülme söz konusu ise ve belirli bölgelere uygulanacaksa diğer saçların yapısı, şekli, uzunluğu, kısalığına göre protez saçı ayarlamak oldukça önemlidir. İşte bu aşama da ciddi bir uzmanlık gerektirdiği için güvenilir kişilere yaptırmak protez saçın ömrü açısından çok daha önemlidir. Uygun olarak hazırlanan protez saç, özel yapıştırıcılar ve solüsyonlar yardımıyla gerekli yere yapıştırılır. Son olarak da kafa derisi üzerine yerleştirilen saça kişi isteğine göre şekil verir ve kullanmaya başlanabilir.

 

Protez Saçı Kimler Kullanabilir?

Protez saç 6 yaşın üzerinde olan ve cildinde önemli hastalıklar bulunmayan tüm herkese rahatlıkla yapılabilir. Protez saçta kafa derisinin küçük bir bölgesine uygulama yapılabildiği gibi tüm bölgeye de protez saç yapılabilir. Protez saç, genetik sebepler ya da hastalık nedeniyle dökülmüş, kopmuş olan saçların yerine uygulanabilir. Zaten protez saç uygulaması için saçın tamamını kaybetmiş olmaya gerek yoktur. Saçın bölgesel olarak dökülmesi ya da bir alanda kişinin istediğinden daha az saç olması durumunda da protez saç rahatlıkla uygulanabilir.

 

Protez saçın belirli zamanlarda bakıma ihtiyaç duyar. Saç için yapılan protezin hava ve su geçirebilmesi gerekmektedir. Kişinin kafa derisinin hava alması ve gerektiği gibi temizlenmesi çok önemlidir. Bu bağlamda doğal saçtan ayırt edilemeyen protez saçın bakımını kendi saçına bakım yapıyormuş gibi yapmak gerekiyor. Bu bağlamda saçlarının az oluşundan, kafa derisinde bölgesel dökülmeden ya da tamamen saç kaybından şikayetçi olan kişiler güvenilir bir merkezde protez saç uygulaması yaptırabilirler.