Farklı Protez Saç Uygulama Modeli Hangileridir?

Günümüzün giderek popüler hale gelmeye başlayan yöntemi, saç protezidir. Uygulama biçimi ve modeli açısından sağladığı avantajlar nedeniyle tercih edilebilirliğini artırıyor. Kısa sürede tamamlanıyor ve kişinin gündelik hayatına devam edebilmesi mümkün oluyor. Uygulama sonrasında elde edilen sonuç ise, insanları mutlu etmeye yetiyor. Her kişinin saç modeline, rengine, kalınlığına göre imal edilen protezlerin doğal bir görünüm elde edecek şekilde kişiye uygulanması, önemli bir başarı oranına sahiptir.

 

Saç protezi uygulaması denilince akla dört farklı yöntem geliyor. Bunlar hakkında aydınlatıcı bilgiyi yazımızda okuyabilirsiniz…

 

Sabitleme yöntemi

Saç protezi uygulama modelleri içerisinde sabitleme sistemi en fazla tercih edilen yöntemi ifade ediyor. Aslında uygulamayı peruk modelinden ayıran en önemli farklardan birisi, sabitlemedir. Bu sabitleme birtakım medikal bant ve tıbbi solüsyonlar ile gerçekleştiriliyor. Bunların insan vücuduna ve derisine herhangi bir zararı yoktur. Bu nedenle uygulamaya yönelik bir endişe söz konusu değildir. Ancak zamanla bantların vasfını yitirmesi mümkündür. Bunun için saç protezlerinin bakımına önem verilmesi elzemdir. 

 

Boncuklu sistem

Var olan saç üzerine boncukla ek saçların tutturulmasına dayalı sistemdir. Saçın seyrek kısımların daha sık görülmesi ve uzun saç modelini sevenler için bir çözümdür. Bu uygulama sonrasında saç bakıma dikkat edilmesi gerekiyor. Boncuk sistemiyle tutturulan saçın dökülmesi söz konusu olabilir. Bakımla bunu tersine çevirmek mümkündür. 

 

Klipsli saç protezi

Boncuklu sistem gibidir ancak farkı klipslerle saçların takılıp, aynı zamanda çıkarılabilmesidir. Bakım da gerektirmez. Kullanıcıya önemli kolaylık sağlar. Uzun saç sevenler ve değişik saç modeli yapmayı arzu edenler için uygundur. Klipslerle ek saçların çıkarılabilmesi mümkün olduğu için kişi dilediği zaman kısa saç modeline dönebilir. Arzu ettiğinde yeniden klipsleri takabilir. 

 

Dikimle ile protez saç uygulaması
Saç protezi uygulamaları arasında en az tercih edilen yöntemdir. Nedeni ise, bakımla ilgili yöntemin zorluğudur. Üstelik, mevcut saçlara ek saç dikimi uzun sürebilen bir uygulamadır. Bu da, uygulamanın önemli dezavantajları arasında yer alıyor. Dikimle protez saça sahip olan kişilerin saç bakımını kendisi yapması proteze zarar verebiliyor.