Kimler Protez Saç Kullanabilir?

Herhangi bir sebeple saç kaybı yaşayan ve bundan rahatsız olan kişiler için günümüzün kozmetik ve tıp dünyasında çok sayıda seçenek bulunmaktadır. Bu saç uygulamaları her geçen gün yenilenmekte, değişmekte ve her defasında daha ileri bir uygulama ile kullanıcıların konforu artırılmaktadır. Bu bağlamda uygulanan en ileri teknoloji ve kozmetik ürünü olan protez saç uygulaması kullanıcılara hem doğallık hem kalite hem de konfor sunabilmektedir. Protez saçlar, kişinin kendi saçına birebir uyum gösterebilmekte, doğala en yakın dokuya sahip olduğu ve her türlü aktiviteyi yapmaya olanak tanıdığı için günümüzde sıklıkla tercih edilmektedir.

 

Protez Saç Nasıl Yapılır?

Protez saç uygulaması için kişinin saçsızlık sorunu olan bölgesinin kalıbı alınır ve alınan kalıp kişinin ihtiyacı doğrultusunda protez saç üretim fabrikalarına gönderilir. İşte buralarda kişinin kendi saçına ve tenine en uygun, kişiye özel protez saç üretilir.

 

Protez saçı diğer saç kazanım yöntemlerinden ayıran en önemli özelliklerden birisi ve aslında en önemlisi; üretiminde kullanılan maddeler ve saçların gerekli tüm testlere tabi tutulması ve sadece onaylanan ürünler protez saç üretimi işlemine devam edebiliyor olmasıdır. Bu bağlamda protez saç yapımında kullanılan saçlar 1. sınıf kalitededir ve kesinlikle % 100 doğal insan saçıdır.

 

Protez saç, özel geliştirilmiş bir alt yapıya sahiptir ve yazın sıcak havalarda kafa derisini serinletme özelliği bulunmaktadır. Protez saçta kullanılan alt yapılar kesinlikle hava ve su geçirme özelliğine sahip olduğundan, kullanıcılar protez saçlardan rahatsızlık duymazlar. Anlatıldığı üzere kişiye özel olarak üretilen protez saçlar üretim yerinden geldikten sonra kişiye haber verilir ve uygun bir zaman belirlenerek kafa derisine uygulanır. Uzman tarafından verilen randevu günü gelen kişiye uygulama yapılır, medikal solüsyon ve sabitleyiciler kullanılarak saç sorunu olan bölgeye protez saç sabitlenir. Bu işlem esnasında kişinin saç yapısına en uygun modeller hakkında bilgi verilir ve kişinin isteği ile model belirlenir. Bu sayede kişinin isteğine uygun olarak protez saç ve kişinin saçı kesilerek doğal bir görünüm sağlanır.

 

Kimler Protez Saç Kullanabilir?

Protez saçla ilgili en çok merak edilen hususlardan birisidir; protez saçın kimler için uygun olduğu ve kullanılabileceği. Aslında protez saç 8 yaşından büyük neredeyse herkesin kullanımı için uygundur. Ancak bu konuda kesinlikle altı çizilmesi ve bilinmesi gereken bazı hususlar vardır. Protez saç hemen herkese uygulanabilen bir sistem olmakla birlikte, bazı durumlarda özellikle kafa derisinde bulunan egzama tarzı bazı cilt rahatsızlıklarında protez saç yapılması önerilmez. Kafa derisinde bu veya bunun gibi rahatsızlıklar olduğu durumlarda aslında protez saç veya kullanılan materyallerin kafa derisine bir zararı yoktur. Ancak ciltteki probleminin tedavi edilmesinden sonra uygulanmak kesinlikle daha doğru olacaktır. Bu şekilde kalıcılık ve kullanıcının memnuniyeti de artacaktır. 

 

Bunların yanında kişinin dökülen her saçı için de protez yapılması çok doğru olmayabilir. Zira saç söz konusu olduğunda öncelikle kaybedilen saçların geri kazanılmaya çalışılması, dökülen saçın öncelikle iyileştirilmeye çalışılması daha doğru bir yaklaşım olacaktır. Bu bağlamda protez saç uygulaması için başvuru yapan kişilere öncelikle ücretsiz bir detaylı saç analizi uygulanır. Bu analizde dökülmenin sebebi ve nasıl bir çözüm ile kişinin kendi saçlarının daha iyi hale getirebileceğine bakılır. Elde edilen verilere dayanarak da kişiye saç kazanım alternatifleri içinde en uygun olan önerilir. Bu bağlamda uzmanların öncelikli hedefi kişinin kendi saçıdır ve eğer gerçekten gerekiyorsa protez saç uygulaması yapmak yoluna gidilir.