Peruk mu ? Protez Saç mı ?

Peruk, Çok eski çağlardan beri insanların saçlarına saçlar ekleme arzusuyla ortaya çıkan, aslında bir giyim eşyası gibi kullanılan, takıp çıkarılabilen sentetik bir saçtır.
Protez Saç ise, Kişiye özel tasarlanan ve işinin ehli uzmanlar tarafından, özel olarak ölçülendirilerek sadece medikal sabitleyicilerle uygulandığı tamamen kozmetik bir uygulamadır. %100 insan saçından yapılan bu üniteler FDA onaylıdır.

 

Saç Protezi ve Peruk’un Farkları Nelerdir ?  
Saç Protezinin, peruktan ayrıldığı temel nokta %100 insan saçından olması ve doğal görünmesidir. Doğru uygulanmış bir protez saçı dışarıdan bir gözün ayırması pek mümkün değildir.

  • İkinci en büyük fark, kullanım kolaylığı ve konfordur. Uygulama sonrası kişi günlük yaşamına bıraktığı yerden hem de hiçbir kısıtlama olmadan devam edebilir.

  • Düşme, kayma gibi bir kaygı taşımaz. Özel medikal solüsyonlar ve sabitleyicilerle cilde sabitlenen saçlarda hiçbir biçimde kayma ve düşme kaygısı yaşanmaz.

  • Havuz, deniz ve spor aktivitelerinizi de hiçbir kısıtlama olmadan yapabilirsiniz. Peruk kullanımında bu aktiviteleri rahatlıkla yerine getiremezsiniz, kayma düşme vb gibi sorunlarla karşılaşabilirsiniz.  

  • Protez saçınızın dilerseniz rengini değiştirebilir, kuaföre gidebilir, fön dahil tüm kuaför işlemlerinizi yaptırabilirsiniz.

  • Kısacası protez saç uygulamasıyla kaybettiğiniz saçlarınıza yeniden kavuşmuş olmanın mutluluğunu doyasıya yaşarsınız.

 

Peruk veya Protez Saç Neden Kullanılır ?

Modern dünyanın en önemli sorunlarından biri olan “Kellik...”
Çeşitli nedenlerle yoğun saç kaybı sonucunda meydana gelen kellik söz konusu olduğunda, ev hanımlarından tutun da iş dünyasından akademik dünyaya kadar toplumun her kesiminden ve her yaşından insanın çözüm aradığı ortak bir sorundan bahsetmiş oluruz.
Son dönemlerde bu soruna oldukça köklü çözümler üreten ve devasa bir sektör haline gelen saçlandırma sektöründe sıklıkla birbirine karıştırılan iki uygulamadır, peruk ve protez saç, yukarıda bahsetmiş olduğumuz gibi ayrıldığı bir çok nokta bulunmaktadır.
Konu ile ilgili daha detaylı bilgi almak isterseniz uzmanlarımıza danışabilirsiniz.

 

Peruk Ne Zaman Tercih Edilmelidir ?

  • İşiniz gereği saçlarınızın rengi ve boyu ile her gün oynamanız gerekir ise peruk tercih etmeniz gayet doğal olacaktır.

  • Bakım gerektirmeyen, uzun kullanıma ihtiyaç duyulmadığı anlarda kullanıma müsaittir.

  • Hassas ciltlerin uzak durmasını öneririz, kaşınma gibi tahribat olabilecek işlemlere sebep olabilir.