Protez Saç Bakımı Nasıl Yapılır?

Saç, kadın, erkek, genç, yaşlı herkesin en doğal ve en önemli aksesuarıdır. Kişinin saçla ilgili yaşadığı sorunlar ve hissettiği olumsuz duygular psikolojik olarak ciddi problemlere yol açabilmektedir. İşte bu sebeple saç kaybı ve eksikliği durumlarında kullanılmak üzere üretilen en sağlıklı ve kalıcı yöntem olarak saç protezi uygulaması var. 

Saç protezi, kişiye tıbbi bir müdahale yapılmadan özel yapıştırıcı bir solüsyon ile saçsız alanın saçla kaplanması işlemidir. Saç protezi uygulaması, tamamen kozmetik yöntemlerle ve geri dönüşü mümkün olan şekilde yapılmaktadır. Saç protezi işleminde kullanılan yapıştırıcılar, bantlar, çözücüler gibi yardımcı malzemeler en sağlıklı ve uygun yerlerden temin edilmekte, cilt dostu ve su bazlı özellik barındırmaktalar. Bu sebeple de saç protezinin ya da işlemde kullanılan ürünlerin herhangi bir şekilde insan sağlığına zarar vermesi söz konusu olmaz. 

Günümüzde en ileri teknolojiler kullanılarak yapılan saç protezleri ile insan doğasındaki saçların bire bir taklit edilmesi mümkün olabilmekte, kişinin kendi saçından ayırt edilememektedir. Hatta uzman kişilerce yapılan üst düzey protez saçlar doğal insan saçından ayırt edilemeyecek özelliklere sahiptir. Burada önemli olan güvenilir, uzman ve deneyimli firmalarca üretilen protezlerin yine uzman ellerde uygulanmış olmasıdır. 

Protez saç bakımı nasıl yapılır?

Protez saç yaptırmak ve kullanmak isteyen kişiler öncelikle bunun özel bakım gerektiren bir uygulama olduğunu bilmeliler. Bu bakımların bir kısmı uzmanların önerileri doğrultusunda evdeki uygulamaları içerirken, çoğunluğu uygulamanın yapıldığı merkeze ziyareti gerektirmektedir. Protez saçlar için ortalama 3 - 6 haftada bir bakım yapılması gerekiyor. Ancak bu bakım hem protezin yoğunluğuna göre hem de kullanan kişiye göre değişiklik gösterebilir. 

Protez saç bakımı işlemleri kesinlikle profesyonel ve hijyenik ortamlarda, doğru yöntemlerle yapılmalıdır. Tıpkı tüm kozmetik işlemlerde olduğu gibi protez saç uygulamasında da hem kalıcılık hem de sağlık için hijyenik bakım en önemli faktördür. Protez saçın yapıldığı kafa yıkanırken, kesinlikle eldiven kullanılmalıdır. Yoksa zaten hassaslaşan saç derisine verilecek en hafif bir hasar bile kişinin mikrop kapmasına sebep olabilir.

Fiziksel görüntünün kişinin psikolojisini çok ciddi anlamda etkileyen bir faktör olması dolayısıyla artan protez saç uygulamaları için en kaliteli, deneyimli ve her türlü güvenlik belgesi olan merkezler, klinikler seçilmelidir. Ticari kaygılar içinde kalitesiz, ucuz ve sağlıksız protez saç bantları kullanan pek çok firma bulunmaktadır. ancak direkt olarak cilde temas eden bu protez saç bantlarının kalitesiz olması kafa derisinin tahriş olmasına, alerjik reaksiyonlara sebep olur, cilde zarar verir. Estetik kaygılardan çok sağlık önemli olduğundan kullanılan ürünlerin kalitesi çok önemli bir husustur.

Uygulama esnasında ve bakım seanslarında kullanılan havluların her biri sadece o müşteriye özel ve tek kullanımlık olmalıdır. Saç protezi bakımı konusunda en önemli husus hijyendir ve kişinin sağlığı her şeyden önemli tutulmalıdır.

Protez saç bakımında yapılan işlemlerin işlemin yapıldığı merkezde uzman kişiler tarafından yapılması en doğru yaklaşım olacaktır. Ancak bir süre protez kullandıktan sonra kullanıcı uygulayıcıların önerileri doğrultusunda bakım işlemlerini kendisi de yapabilir. Bunun için de uzmanların öneri ve talimatlarına dikkat edilmelidir.

Tüm bunlar kapsamında protez saç bakımı ciddi ve önemli bir iştir, bakım gerektirmeyeceği, bir sorun ortaya çıkmadıkça bakım yapılmasa da sorun olmayacağız ya da 2- 3 ayda bir bakım yaptırmanın yeterli olabileceği şeklinde yapılan açıklamalar veya yaklaşımlar dikkate alınmamalıdır. Zira protez saç bakımının en temel sebebi kişinin kendi sağlığını koruma ihtiyacıdır.