Protez Saç Bakımının Önemi

Protez saç uygulamasında, Protez Saçın Bakımı en önemli olan konudur. Zira protez saç uygulamalarında bakım her şeydir. Yanlış yapılan kişisel bakımlar veya gerekli periyodik bakımların yapılmaması saçın ömrünü kısaltabilir ve ortaya döktüğünüz paranın çöp olmasına neden olabilir. Her zaman söylediğimiz şey şu; uygulanacak olan protez saç kaliteli olmalı ve dikkatli bir şekilde uygulanmalıdır. Protez saçın bakımı da protez saç ile doğru orantılı olarak kaliteli ve dikkatli yapılmalıdır. Protez saç bakımının doğru, dikkatli ve kaliteli bir şekilde yapılması kullanım ömrünü uzattığı gibi sağladığı konforu da en üst seviyeye çıkartır.

 

Her sektörde paragöz satıcılar bulunmaktadır. Bunlar kaliteden uzak, dikkatsiz, her şeye paragözü ile bakan sorumsuz kişilerdir. Yine bu kişiler tarafından yapılan bakımlar da protez saçınıza zarar verebileceği gibi geri dönüşü olmayan problemlere de yol açabilir. 

 

Dikkat Edilmesi Gerekenler

Protez saç sektörü piyasasında birçok farklı uygulama yöntemi uygulanmaktadır. En yaygın olarak kullanımda olanları ise fabrikasyon üretimi saç protezi ve kişiye özel saç protezi olarak ikiye ayırabiliriz. Fabrikasyon üretimi saç protezi hava ve su geçirgenliği açısından oldukça zayıftır. Bu yüzden tercih edilmesi gereken saç protezi kişiye özel saç protezleridir. Kişiye özel saç protezini kullananlar her türlü aktivitesine gönül rahatlığı ile devam edebilir. Örneğin havuza girebilir, saunaya girebilir, duş alabilir ve yatta tarayıp fön çekebilir.

 

- Cilt Bakımına Dikkat; Protez saç, kafa derisi üzerine su bazlı solüsyonlarla ve medikal bantlar yapıştırıldığından dolayı cilt bakımı ihmal edilmeden düzenli olarak, dikkatle yapılmalıdır. Cilt bakımı yapılırken ise kaliteli ürünler kullanılmasına ayrıca dikkat edilmelidir.

 

- Temizliğe Dikkat: fabrikasyon üretimi saç protezi hava ve su geçirgenliği çok az olması nedeni ile kaliteli şampuan, sabun vb. gibi ürünler kullanılmalıdır. Protez saç, gerçek saç gibi uzamaz. Kişiye özel olarak üretilen protez saçların ömrü, kalitesine göre 1,5 / 2 yıl arasında değişmektedir. Fabrikasyon üretimi saçların ömrü ise 3 / 4 ay sonunda estetik olarak kullanılamaz bir hal almaktadır. Yanlış temizlik ve güzellik malzemesinin kullanımı protez saç yapısında geri dönüşü olmayan problemlere yol açabilir. 

 

- Bakım Periyotları: Devamlı dediğimiz gibi, saç protezi hava ve su geçirgenliği olan protezlerdir. Devamlı olarak su ve havayla olan bağından dolayı kafaya yapıştırmada kullanılan solüsyon ve yapışkanlar gücünü kaybeder. Protez saç uygulamanızı yapan saç protezi uzmanı ile belirleyeceğiniz bakım periyotlarına (Ortalama olarak Ay’da bir) azami ölçüde dikkat etmelisiniz. Bu periyodik bakımları protez saç uygulama merkezlerinde yaptırabileceğiniz gibi aynı zamanda kısa süreli bir eğitim ile sizde yapabilirsiniz.

 

Protez saçların ömrü, kullanan kişinin protez saça karşı göstermiş olduğu özen, protez saçın bakımına verdiği önem ve kullanım alışkanlıklarına göre farklılık gösterebilmektedir. Tam randıman alarak, uzun süreler kullanabileceğiniz saç protezleri istiyorsanız bakım konusuna büyük önem göstermelisiniz.