Protez Saç Fiyatları Nasıl Belirlenir?

  Saç protezi tercihi yapılırken dikkat edilmesi gereken unsurların başında kurum seçimi gelmektedir. Kurumsal firmalar her zaman müşteri memnuniyeti ve sağlığını dikkate alırlar ve işlem sonrası destek verirler. Bir firmanın kurumsal olup olmadığını anlamak istersek, ilk dikkat edilmesi gereken nokta, web sitesinde beyan edilen garanti koşulları ve kurumun şube sayısıdır. Kurumu tercih eden ünlü kişiler de o firmaya referans verebilir. Ünlü kişiler göz önünde olduklarından, iyi firmaları tercih ederler.

   Ayrıca tercih etmeyi düşündüğünüz firmanın web sayfasında kullanmış olduğu öncesi sonrası resimlere dikkatlice bakmanızı tavsiye ediyoruz. Çünkü birçok firma yurt dışında hizmet veren protez saç firmalarının kullanmış oldukları resimleri kullanmaktadır ve bunları kendi referansları gibi göstermektedir.

   Araştırma yaparken internette dikkat edilmesi gereken noktalardan biri, tercih edilecek firmanın sonuna ‘’şikayet’’ yazıp aratmaktır. Böylece firmayla ilgili kötü geribildirimler görülebilir. Birkaç ipucuna değinmek gerekirse, şikayet forumlarında kimsenin herhangi bir firmayı ısrarlı bir şekilde savunmayacağı bilinir. Birçok firmaya gidildiği ama en iyisinin o firma olduğu savunuluyorsa bir problem olabilir. Çünkü bazı firmalar forumlara bizzat kendi yorumlarını ekleyebilirler. Taraflı yorumlardan etkilenmemek önemlidir. Kimse memnun kaldığı bir firmanın şikayet forumlarına girip olumlu açıklamalarda bulunmaz. Genellikle protez saç kullanıcıları kendi fotoğraflarını paylaşarak olumlu bir tablo çizmek istemezler çünkü protez saç kullanıcısı oldukları bilinsin istemezler. O nedenle böyle ifadeler de güvenilir değildir.

   Protez saç araştırmalarının genellikle internet üzerinden yapıldığını varsayarsak bu gibi şaşırtmalı ifadelerle ilgili de bilgi sahibi olunması önemlidir. Protez saç fiyatlarıyla ilgili net bilgiler kurumların sitelerinde yer almamaktadır. Fiyat bilgisi, kabataslak ancak ilgili makalelerde yer almaktadır. Kişinin net bir fiyat bilgisine sahip olabilmesi için kurumu bizzat ziyaret edip görüşme yapması gerekir. Fiyatları etkileyen birden fazla faktör vardır. Protez saç üreticisi, protez saçın cinsi, uzunluğu, uygulanacak alanın boyutu, uzman kişiler, kurumun işlem sonrası vereceği destek gibi etkenler mevcuttur. 600-1000$ arasında değişiklik gösteren protez saçlar, muhtemelen iyi ve tecrübeli bir uzman tarafından uygulanır. Saçın yapısal özellikleri doğal ve sağlıklıdır. Cilde zarar vermez, uzun yıllar kullanılabilir. Doğru bir tasarım yapılarak, estetik görünümü riske atmaz. Protez saç uygulaması sonrası kuruma her türlü sorun halinde başvurulabilir. Sağlık koşulları en ön sırada tutulur. Kişi maddi manevi zarar görmez ve kendiyle barışık, yeni hayatına sorunsuzca başlayabilir.

  İthal ve sertifikalı ürünlerin kullanımı saç protezi işleminde büyük bir önem arz eder. Bunun maliyeti de kalitesiz protez saçlara göre biraz daha fazladır. Ancak garantili ve sağlıklı ürünlerin tercih edilmesi şarttır. İyi kalitede protez saç fiyatları, 700-1200$ arası değişiklik göstermektedir. Orta kalitede bir protez saç fiyatı vermek gerekirse de 500-750$ arasındadır. Kötü kalitede saç protezi fiyatları 200-400$ arasındadır. Saç protezi merkezlerinin bulundukları illere göre de fiyatları değişmektedir. Yukarıda verdiğimiz fiyatlar İstanbul’a aittir. İzmir’de 300-2000$ arası, Antalya’da 300-750$, Ankara’da ise 800-1500$ arası değişiklik göstermektedir.

   Tüm bu bilgiler göz önünde bulundurularak, önemli olan, uygulamayı yaptırdıktan sonra ortaya çıkacak memnuniyetsizlikleri en aza indirmektir. Saç tasarımı, kişinin kendi isteğine bağlı olarak, kafa derisinden alınan ölçüler yardımıyla yapılır. Uzman kişi ne kadar tecrübeliyse, kişi görüntüsünden o kadar memnun kalacaktır. O sebeple ucuz fiyatları tercih etmeden önce yaşanacak olumsuzlukların boyutları hesaplanmalıdır. Her ne olursa olsun karar verirken, aceleci davranmamak ve güvenilir kurumları tercih etmek, büyük önem taşımaktadır. Seçim yaparken referanslara değer vermek de bir diğer seçenektir.