Protez Saç Kimlere Uygulanır

Saçlarının tamamını ya da belli bir bölümünü kaybeden herkese protez saç işlemi uygulanabilir. Çok yakından bakıldığında dahi doğal bir görünüm imkanı sunan ve belli aşamalar altında plan ve program dahilinde, profesyonel bir biçimde gerçekleştirilen bu uygulama sayesinde, rahatça kullanılacak doğal bir saça sahip olunabilir. Kadın ya da erkek genç veya yaşlı tüm yaş gruplarındaki herkes bu uygulamayı yaptırabilir. Özellikle sadece doğuştan gelen ya da stres gibi birtakım nedenlerden ötürü saçlarını kaybedenler değil, aynı zamanda kemoterapi ya da radyoterapi gibi tedaviler neticesinde saçlarını kaybeden kişiler de büyük bir güven içerisinde saç protezi yaptırabilir ve öz güvenini yeniden kazanma şansını elde ederken, büyük bir moral motivasyon yakalayabilir. Aynı zamanda saçkıran gibi problemler yaşayan insanlar da saçın diğer kısmı ile tamamen bir bütünleşmiş şekilde, hiç fark edilmeyecek %100 doğal görünümle yeniden eskisi gibi saçlarına sahip olabilir.

 

 Protez Saç İşlemi Kimlere Uygulanmaz? 

  Özellikle 12 yaşından küçük olan çocuklar için protez saç işlemi önerilmez. Ayrıca egzama veya ileri bir seviyeye ulaşmış cilt hastalıkları yaşayan kişiler için de yine bu işlem uygulanmaz. Genel olarak diş protezi ya da göze takılan lens gibi bir kullanıma sahip olduğundan dolayı, protez saçlar mutlaka sağlık kurallarına uyulacak şekilde yapılmalıdır. Ayrıca belirli bir dönem içerisinde protez saçlar düzenli olarak bakıma ihtiyaç da duyar. Yaşı fazla ilerlemiş ya da zihinsel olarak kendisine bakamayacak durumdaki kişiler için de yine bu operasyon önerilmez. Özellikle cinsiyet, boy, dalga ve renk ile birlikte incelik ya da kalınlık hiç fark etmeden, herkes protez saç işlemini uygulatabilir ve tamamen gerçekçi bir görünüme sahip olabilir. 

 

 Herkes Protez Saça Sahip Olabilir!

  Protez saç uygulaması geçici veya kalıcı saç kaybı yaşamış herkes için geçerlidir. Plan ve program dahilinde ölçülendirme, yerleştirme ve tasarım gibi üç ayrı aşama kapsamında gerçekleştirilir, kişinin saç çıkış yönleri de dikkate alınarak ve kişiden alınan bir saç kılı örneğinden yola çıkarak, üretilen Saç Protezleri, istenildiği uzunlukta üretilebilir. Profesyonel ellerde hazırlanan Protez Saç üniteleri, tüm hava koşullarına karşı gönül rahatlığı ile kullanılabildiği gibi, kişi protez saçı ile yüzebilir, banyosunu yapabilir, her yöne rahat bir şekilde tarayabilir ya da keyifle spor yapabilir.