Protez Saç Kimlere Uygulanır?

Saç, hemen herkesin çok önem verdiği, fiziksel görünümde önemli bir yer tutan unsurlardan birisidir. İnsanlar, her daim saçlarının nasıl göründüğü, dökülüp dökülmediği, yıpranıp yıpranmadığı ile yakından ilgilenirler. Saç bakım ürünleri, saç ekimi gibi pek çok farklı seçeneğin ardından günümüzde en ileri teknoloji kullanılarak saç protezi yapılmaktadır. Hem konforlu hem de görünüm açısından çok güzel ve doğal olan saç protezi, tıbbi bir müdahale gerektirmeden özel yapıştırıcı bir solüsyon ile kişinin saçsız derisine uygulanmaktadır. Saç protezi uygulaması tamamen kozmetik ve geri dönüşü mümkün olan yöntemlerle yapılabilir. 

 

Saç protezi yapılırken kullanılan yapıştırıcılar, bantlar ve çözücüler gibi yardımcı malzemeler doğru yerden temin edildiklerinde insan sağlığına kesinlikle zararı olmayan, cilt dostu ve su bazlı ürünlerdir. 

 

Saç protezlerinin kişiye özel olması, yapılması gerekmektedir. Protez saçları; tamamen deriden yapılabilir ya da altyapıları değişik malzemelerden imal edilebilirler. Protez saçlar genellikle çevresi 1 inch genişliğinde deri, orta kısmı ise lace denilen hava ve su geçirgenliği olan şeffaf bir maddeden yapılır. Bazen kişilerin ön şakak çizgisine denk gelen kısımlarına yine lace uygulanarak doğal saç görüntüsü elde edilebilir. 

 

Protez Saç Kimlere Uygulanabilir?

1. Doğru ölçünün alınarak protez saç her yaş ve cinsiyetten kişiye uygulanabilir. 

 

2. Protez saç; genetik ya da fizyolojik nedenlerden kaynaklı olan sorunlar, alopecia veya yaşlanmaya bağlı problemler, kemoterapi tedavileri ya da yanık ve yaralanmalar sonucunda oluşan her türlü saç kayıplarında son derece başarıyla uygulanabilir. 

 

3. Protez saçın uygulanması için saçın hangi dökülme aşamasında olduğunun bir önemi olmaz. Kişi, kendi saçıyla ya da kafa derisinde saçların döküldüğü alanla ilgili bir rahatsızlık hissediyorsa protez saç yaptırabilir. 

 

4. Saçlarının dökülmesinde ve kafa derisindeki açıklıklardan rahatsız olan herkes bakımını düzenli olarak yaptırmak ve kaliteli ürünler kullanmak kaydıyla protez saç yaptırarak özgüvenini yeniden kazanabilir. 

 

5. Protez saç; kafa derisinde sadece bir bozuk para büyüklüğünde açıklık olan alanlara bile uygulanabilir. 

 

6. Hiç saçı olmayan veya seyrek saçları olan kadın, erkek veya çocuk herkese protez saç yapılabilir. 

 

Protez Saç Hakkında Bilinmesi Gerekenler!

1. Protez saç için kişinin, günlük yaşamındaki aktivitelerinde kısıtlamaya olması gerekmez. 

 

2. Protez saç kullanan kişiler her türlü sportif faaliyeti yapabilir, duş alabilir, saçını fön veya maşa ile şekillendirebilir, istediği şekilde tarayabilir, saunaya gidebilir, solaryuma girebilir. Ancak tüm bu aktivitelerin yapılabilmesi için saç protezinde en doğru, uygun ve kaliteli ürünlerin kullanılması gerekir. 

 

3. Protez saç uygulamasında kullanılan protezin hava ve su geçirgenliğinin üst seviyede olması gerekiyor. Bu sayede protezin uygulandığı cilt rahat nefes alabilir ve temizlenebilir. 

 

4. Saç protezi kişinin kafa derisine su bazlı bir solüsyonla yapıştırılmaktadır. Bu işlemde kullanılan solüsyonun kalitesi sağlık açısından çok önemlidir. 

 

5. Normalde kişinin kendi saçına uyguladığı her türlü kozmetik ürün ve işlem protez saça da uygulanabilir. Ancak bu uygulamalarda kullanılan ürünlerin kalitesi ve içeriği çok önemlidir. Kalitesiz ürünler nasıl ki canlı saça zarar veriyorsa, protez saça da zarar verebilir.

 

6. Kişinin kendi saçı her ay ortalama yarım santimetre ya da bir santimetre kadar uzar ve bu şekilde uzun vadede de olsa kendini yeniler. Ancak canlı saçın kendini yenileme, uzama özelliği olmadığından zararlı içeriklere sahip olan kalitesiz ürünler kullanılırsa protez saç kısa sürede yıpranır, kırılır ve kötü bir görünüm alır. 

 

7. Saç protezi kullanmak lens takmak veya protez diş yaptırmak gibi bir işlem olduğundan uygulama sonrasında bakımı yapılmalı ve hijyene dikkat edemeyecek kişiler bu işlemi yaptırmamalıdır.