Protez Saç Uygulamalarında Önemli Üç Aşama

Aynaya ilk baktığımızda şüphesiz ilk olarak saçlarımız dikkatimizi çekiyor. Onlara şekil vermek ve uygun bir saç modeli seçmek hemen hemen hepimiz için önem taşıyor. Bu derece önemli olan saçlar aynı zamanda bedenimizde her türlü psikolojik ve fizyolojik rahatsızlıktan en kolay etkilenen bölgemiz olma özelliğini de taşıyor.  Saç kaybı nedeniyle yaşanan olumsuz ruh hallerinin önüne geçmek ise sanılanın aksine artık çok da zor değil. Bu soruna yönelik çözümlerin başlıcalarından biri protez saç yöntemidir. Saçsızlık ya da seyrek saç sorunu yaşayanlarca merak edilen protez saç uygulaması bu anlamda kurtarıcı rol oynuyor.  Saç protezi özel yapıştırıcıları sayesinde saçsız ve ya seyrek saçlı bölgeye yerleştirilerek uygulanıyor. Bu yöntem oldukça kullanışlı ve bakımları gerektiği şekilde yapıldığında çok da kalıcı oluyor. Kadın ya da erkek farketmeksizin her yaş grubuna uygulanabilen bu yöntem, özellikle kemoterapi ve radyoterapi sırasında saçlarını kaybeden hastalara psikolojik olarak büyük fayda sağlıyor. Protez saçlar insan saçından özel bir teknoloji ile üretilmektedir. Herhangi cerrahi bir müdahale gerektirmeden uygulanan yöntem, hijyenik ve vazgeçilebilir olması yönüyle de dikkat çekiyor. Hiçbir acı ya da ağrı yaşamadan saç sorunlarına çözüm sunuyor. 

Protez saçın, uygulama bölgesinde egzama benzeri deri rahatsızlıkları olanlarda ve küçük yaştaki çocuklarda kullanımı önerilmemektedir. Ayrıca uygulanan protezin hijyenik koşullarda kullanımı ve bakımlarının ihmal edilmeden yapılması gerekmektedir. Bir diğer önemli unsur ise, uygulamayı yapacak kişilerin konunun uzmanı olması ve bu konuda mutlaka deneyim sahibi olmasıdır. Uzman kişilerce uygulanan yöntem ile deniz ve havuz gibi aktivitelerde de rahatlıkla bulunabilirsiniz. Ayrıca duş alabilir, fön çektirip saçınıza şekil verebilirsiniz. 

Protez Saç Uygulamalarında Önemli Üç  Aşama 

Saç protezi uygulamasında önemli üç aşama göze çarpmaktadır.  Bunlar ölçülendirme, yerleştirme ve tasarım ( şekil verme ) olarak başlıklara ayrılmaktadır. İlk olarak protez saç uygulamasının ilk aşaması olarak ölçülendirme en önemli rolü üstlenmektedir. Bu anlamda ölçülendirme yapılırken kesinlikle bir hata yapılmaması açısından yapılacak işlem uzman ellere teslim edilmelidir. Bu aşamada uygulanacak bölgenin saç tasarımına uygun şekilde ölçüsü alınarak, kalıbı oluşturulmaktadır. Saçın rengi ve diğer özellikleri de yine bu aşamada mutlaka doğru şekilde belirlenmelidir. Bu aşamanın uygun şekilde yapıldığından emin olunduktan sonra saç protezi, özel yapıştırıcı solüsyonlar vasıtasıyla önceden kalıbı alınmış bölgeye sabitlenmektedir. Son aşama ise uygulanan protez saçın kişinin yüz şekline ve istemiş olduğu modele uygun biçimde kesilmesi ve şekillendirilmesidir. Bu konu da mutlaka profesyonellik istemekte olup, başarılı bir görselin son dokunuşu olarak adlandırılabilir. Bu uygulama ile saçlara istenilen model verilerek, şekillendirilebilir. 

Kendini Çok Daha İyi Hissetmek İsteyenler İçin 

Özetle, saçlar kişinin görüntüsünde önemli rol oynamaktadır. Bakımlı, iyi şekil verilmiş ve taranmış bir saç ile sizler de çok daha dikkat çekici olabilirsiniz. Saçsızlığın artık kader olmadığının en güzel örneklerinden olan saç protezi ile aynaya ve hayata daha pozitif gözlerle bakmak artık sizin elinizde...