Protez Saç ve Doğru Bilinen Yanlışlar

Protez saç uygulaması ülkemize henüz 90’lı yıllarda gelmiş bir uygulamadır. Genel olarak yeni olan tüm uygulamalara ön yargıyla yaklaştığımızdan dolayı o yıllarda, bu uygulamayı yaptıranların sayısı bir hayli azdı. Daha sonraları, saç dökülmesi problemlerine çözüm arayışları arttığından adından sıkça bahsettiren Protez Saç Uygulaması gittikçe yayıldı. Günümüzde de hızla yayılmaya devam eden protez saç uygulaması, adından daha sık bahsettirmeyi başarmıştır. 

Saç dökülmesi problemine çözüm olarak ise, saç ektirme yönteminden hemen sonra gelmektedir. Bu durumun yakında değişeceğine ve protez saç uygulamasının, saç ektirme yönteminin yerini alarak, saç dökülmesine çözümler listesinde ilk sıraya yerleşeceğinden eminiz. Bunun en büyük nedeni olarak ise protez saç uygulamasının, cerrahi bir işlem olmamasını ve herhangi bir ağrı sızı hissetmeden kısa sürede yapılmasını örnek gösterebiliriz

Protez saç uygulamasına, ön yargıyla yaklaşıldığı gibi aynı zamanda da bu uygulama hakkında bazı doğru bilinen yanlışlarla karşılaşılmaktadır. Bu doğru bilinen yanlışları sizler için düzeltmek ve doğru bilgiyi size aktarmak istiyoruz.

Protez Saç Uygulaması Cerrahi Bir İşlemdir (YANLIŞ X)

Protez saç cerrahi bir işlem değil, aksine hiçbir cerrahi işlem uygulanmamaktadır. Tamamen ağrısız ve acısız bir işlemdir. Alınan protez saç ölçüsü hazır olduktan sonra kafa derisi üzerine özel sabitleyici ve medikal solüsyonlar ile yapıştırılma işleminden başka bir işlem içermez.

Protez Saç Zararlıdır (YANLIŞ X)

Saç Protezi yalnızca ileri derece kronik cilt rahatsızlığı olanlara ve 6 yaşın altına yapılması önerilememektedir. Bunun nedeni ise; Egzama gibi cilt hastalığı olanların derisinin yeteri kadar hava alamayacağı kanısıdır. Cilt hastalığı olmayan, 6 yaşın üzerindeki kepoterapi tedavisi görenler dâhil olmak üzere herkes bu uygulamadan faydalanabilir.

Protez Saç Yasal Değildir (YANLIŞ X)

Ülkemizde saç protezi uygulaması tamamen yasaldır. Saç protezi uygulamasında kullanılan tüm malzemeler ise gerekli kurumlar ve bakanlıklardan onaylıdır. Bu nedenle, saç protezi uygulamasından faydalanmanızda hiçbir yasal engel bulunmamaktadır.

Protez Saç Taranmaz, Yıkanmaz, Su Geçirmezdir (YANLIŞ X)
Kaliteli Saç Protezi kişiye özel olarak üretilmektedir. Kişinin saç ve cilt yapısına uygun olarak üretilen kaliteli saç protezi, su ve hava geçirmektedir. Bu yönden hiçbir sıkıntı yaşamazsınız. Kaliteli Saç Protezi uygulamasını istediğiniz gibi yıkayabilir ve tarayabilirsiniz. Çekmeyle veya taramayla kafa derisinden ayrılmaz. Kaliteli Saç Protezi Uygulamasını kendi saçınız gibi, istediğiniz şekilde kullanabilirsiniz.

Saç protezi hakkında tüm bildikleriniz bir kenara bırakın. Gerçek bir protez saç uzmanı bulun ve gidin bir bardak çayını için. Bir yandan çay içerken bir yandan yapılan uygulamaları izleyin ve protez saç uzmanından detaylı bilgiler alın. Bu sayede kulaktan dolma bilgileriniz tamamen şekil değiştirecektir. Kararı verecek olan sizlersiniz, size en doğru bilgiyi verecekler ise işin uzmanlarıdır.