Protez Saçın Uygulama Aşamaları

Protez saç, saçlarını kaybeden kişiler için hem doğal hem kullanışlı hem de estetik açıdan güzel bir saç kazanım alternatifi sunuyor. Kişinin saç derisi ve var olan saçları detaylı bir şekilde incelenerek alınan verilerle üretilen protez saçlar, tam da kişinin ihtiyacına yönelik olarak hazırlanır. Kişiye özel olarak üretilen protez saçlar kişiye kendi saçının konforunu yaşatıyor. Ancak protez saçın vaat edilen avantajları ve konforu sunabilmesi için her aşamasının alanında deneyimli ve uzman kişiler tarafından yapılmış olması, kullanılan malzemelerin kaliteli olması ve saçın bakımının da düzenli olarak yapılıyor olması gerekiyor.

 

Saç protezi uygulama aşamaları nelerdir?

Protez saçtan istenen sonucun ve verimin alınabilmesi için üretim, uygulama ve tasarım aşamalarının her birinin uzman ve deneyimli kişiler tarafından büyük bir özen ve ciddiyetle yapılması son derece önemlidir.

 

1.Bilgilendirme

 

Protez saç, kullanmak isteyen kişiler öncelikle üretim ve kullanım aşamaları, bu dönemlerdeki esaslar hakkında detaylı bir şekilde bilgilendirilmeliler. Kişi, onu nasıl bir uygulamanın beklediği ve istenen sonucu alabilmesi için de kullanım süresince hangi bakım kurallarının uygulanması gerektiğini bilmelidir.

 

2.Ölçülendirme

 

Protez saçın istenen sonucu vermesi ilk olarak ölçülendirme işleminin sağlıklı ve en doğru şekilde, ihtiyaca yönelik olarak yapılması ile mümkündür. Ölçülendirme işlemi hatasız yapılırsa, sonraki adımlar çok daha başarılı bir şekilde ilerleyecektir. Protez saçın ölçülendirme aşamasında saç kaybı yaşanan bölgenin simetrik bir saç tasarım lamictal kalıbı oluşturulmaktadır. Buradaki bölgesel saç yoğunlukları belirlenir ve saçın; kalınlığı, dalga boyu gibi yapısal özellikleri ayrıntılı bir şekilde tespit edilir. 

 

Protez saç ölçülendirildikten sonra ön tasarım halinin son tasarıma dönüştürülmesi yurtdışında gerçekleştirilen ortalama 6 -8 haftalık bir süreci kapsar.

 

3.Saçı yerleştirme

 

Başarılı bir şekilde ölçülendirilen ve en kaliteli doğal saçlardan üretilen protez saç uygulamasının başarısında diğer bir önemli nokta da saçın kaliteli ve sağlığa zararı olmayan özel bir solüsyon yardımıyla önceden kalıbı alınmış alanı kapsayacak şekilde başa sabitlenmesi işlemidir. Protez saç, kafa derine bir kalıp halinde özel yapıştırıcılarla yapıştırıldığı için bunların kaliteli ve sağlık kurumları tarafından onaylı ürünler olması çok önemlidir. Aksi halde cilt sorunları kaçınılmaz olacaktır.

 

4.Tasarım 

 

Protez saç işleminin son aşamasında, kişinin yüz yapısına uygun saç kesimin yapılması ile saçsız deri kapatılmış olur. Saçın doğal görünmesi ve istenen kullanım kolaylığının elde edilmesi için bu son aşama çok önemlidir. Saçın tasarım aşamasının bilinçsiz ve deneyimsiz kişiler tarafından yapılması, estetikten yoksun ve doğallıktan uzak bir görüntüye yol açabilir. Saçın tasarım aşamasının, profesyonel ve yüze yakışan bir saç kesimiyle tamamlanması rahat ve konforlu bir kullanım için çok önemlidir. 

 

Protez saç kimler için uygundur?

Protez saçlar; saç derisi tamamen kel olan, sadece bir alanda kelleşme olan ya da saçları sadece seyrelmiş olan herkes için uygun olabilir. Protez saç kullanımı için belirli kısıtlama hususları söz konusu olmamakla birlikte 10 -12 yaşların üzerinde olan ve kafa derisinde sedef, egzama gibi bir cilt sorunu olmayan, açık yara bulunmayan her yaştan kadın ve erkeğe protez saç yapılabilir. Hatta kanser tedavisi için kemoterapi ve radyoterapi alan hastalar bile protez saç sayesinde bu dönemlerini saçsız geçirmek zorunda kalmamaktalar.

 

Protez saç kimlere yapılmaz?
Yukarıda belirtildiği üzere bilinen bir cilt rahatsızlığı olan ve cilt doktorunun sakıncalı bulduğu kişiler, 10 – 12 yaşın altındakiler ve kişisel bakımlarını yardım olmadan yapamayacak durumdakiler için protez saç kullanımı uygun olmaz.