Saç Dökülmesine İki Farklı Çözüm

Saç dökülmesinin birden fazla etken faktörü olabilir. Ancak modern, hatta post-modern bir çağın içerisinde insana ait mekanların insandan uzaklaştırılması, stres yaratıcı bir şehirleşmenin inşası, iş hayatının insan odaklı bir yaklaşımdan uzaklaşması ve daha birçok nedenden dolayı insan psikolojisi bozuluyor. Buna bağlı gerçekleşen saç dökülmelerin sayısı oldukça fazladır. 

 

Bu nedenle içerisinde yaşadığımız zaman diliminde saç dökülmesi önemli bir problemdir. Bunun çözümüne dair geliştirilen farklı yöntemler var. Bunlardan biri, saç ekimidir. Ancak cerrahi bir uygulama olduğu için herkes tarafından uygulanmıyor. Daha pratik ve hızlı sonuçlar alınan saç simülasyonu ve saç protezi uygulamaları, en çok tercih edilen yöntemler arasında bulunuyor. 

 

Saç Simülasyonu Nedir? Neden uygulanıyor?

Saç simülasyonu, özellikle seyrekliğe sahip saçların doğal bir görünüme sahip olması için uygulanan bir yöntemdir. Seyrek olan kısımların saç modeline ve rengine tamamen uygun boyaların kullanılmasıyla kapatılmasına dayanıyor. Bir nevi, saç dövmesi denilebilir. Uygulamanın sırıtmaması için saç yönü ve tipinin belirlenmesi lazımdır. Daha sonra saç derisine işletilecek dövmenin yapıma geçilebilir. Uzman merkezler tarafından başarılı şekilde uygulanan yöntemdir. Saçındaki seyreklikten veya kellikten dolayı doğum lekesi evya yanık izleri görünen kişiler tarafından da tercih edilen yöntemdir. 

 

Saç protezi nedir? Neden uygulanıyor?

Diğer cerrahi olmayan yöntem ise, saç protezidir. Oldukça etkili ve ünlüler tarafından da tercih edilen yöntemdir. Simülasyondan farklıdır ve kişinin arzu ettiği gibi şekil vereceği saçlara sahip olmasını mümkün kılar. Sahip olunan saçlar, kişinin kendi saçı değildir; ancak kendi saç modeline uygun protez saçlardır. Kişinin ten rengi ve saç tipi dikkate alınarak imal edilen protezin kel olan bölgeye sabitlenmesine dayanan bir sistemdir. Uygulamadan sonra kişi, saçına istediği modeli vermekte özgürdür. Ayrıca; yüzme, spor ve sauna gibi her türlü aktiviteye katılabilmesinde de herhangi bir sakınca söz konusu değildir. 

 

Kısa sürede kellikten kurtulmak ve dolgun saç modeline sahip şekilde sosyalleşebilmek adına saç protezi tercih edilebilir. Kısa veya uzun saç protezlerinden birisini tercih ederek ve hayalinizdeki saç modelini uygulatarak yeniden doğabilirsiniz.