Saç Dövmesi Nedir

Saçlar bir kadın ya da erkeğin görünüşünü etkileyen en önemli unsurdur. Herkes saçlarının uzun, yoğun ve sağlıklı görünmesini ister. Fakat bazı nedenler ile bu herkes için mümkün olmaz. Bazen hormonal, bazen kaza sonucu, bazen de genetik etkenler ile saç kaybı sorunu yaşayan kişilerin sayısı bir hayli fazladır. 

  Saçlarında dökülme sorunu olan kişiler de saç seyrelmesi ve kellik gibi sorunlar meydana gelmektedir. Bu sorunların çözümü için birçok yöntem deneyen kişiler genellikle tatmin edici sonuçlar alamamaktadır. Örneğin, İlaç tedavisi yönteminin sonucu çok geç alınır. Saç ekimi yönteminde ise çıkan saçlar kişi için yeterli olmayabilir.

  Saç dökülmesi ile psikolojik olarak etkilenen kişinin sosyal yaşamını da olumsuz etkilemektedir. Kendinde bir eksiklik hissine kapılan kişi dış ortamdan uzaklaşmaktadır. Ancak geliştirilen saç dövmesi ile saç dökülmesinin etkileri büyük ölçüde ortadan kaldırılır. Saç dövmesi kişiye aynı zamanda psikolojik olarak toparlanması için önemli bir destek sağlar. Peki, nedir saç dövmesi? 

 Saç Dövmesi

   Saç simülasyonu da denilen saç dövmesi, cerrahi olmayan bir yöntemdir. Aynı zamanda, Saç simülasyonu ve micro pigmentasyon da denen bu yöntemde saç ekimi yapılmamaktadır. Sistem dövme tekniği ile yapıldığından Saç dövmesi diye adlandırılır. Bu sistemde bu iş için özel olarak geliştirilmiş, tamamen organik ve su bazlı, B.C.N.T denilen kaliteli saç boyaları kullanılmaktadır. 

              Saç Dövmesi işleminin en önemli avantajı, diğer yöntemlerde saçın çıkması ve kelliğin kapanması için 1 sene kadar beklenirken, saç simülasyonu yönteminde işlem sonrasındaki 1 saat içinde yeni saç görüntüsüne kavuşulmaktadır.

 Saç Dövmesi Nasıl Yapılır?

   Saç dövmesinin yapılmasına karar verildikten sonra hasta ile bir ön görüşme yapılır ve işlemin tüm adımları anlatılır. Ayrıca kişinin temel istekleri de belirlenerek ona en uygun saç dövmesi işlemi yapılır. Kişinin istekleri belirlendikten sonra hem cilt hem de saç analizi yapılır. Bu analiz neticesinde kişinin saç teline uygun boya ve işlemler hazırlanır. İşlem öncesinde kişinin saçları özel saç dövmesi şampuanı ile yıkanır. Ayrıca anestezik krem uygulanarak kişinin acı çekmesinin de önüne geçilmiş olur.

  Özel cihazlar yardımı ile kişinin saçına özel olarak hazırlanan saç boyası saç derisine işlenir. İşlem hastanın durumuna göre yarım saat ile 3 – 4 saat arasında sürmektedir. Saç dövmesi işlemi tamamlandıktan sonra aynı gün normal yaşama dönülmektedir. Kişide çok az kırmızılık ve şişlik görülebilir. Ancak bu durum birkaç gün içerisinde geçer. Fakat ilk günler bazı noktalara dikkat edilmesi işlemin etkisini artıracaktır. Öncelikle ilk hafta aşırı terlemeye neden olacak spor ve işler yapılmamalıdır. İşlemi yapan merkezin uyarıları dikkate alınarak duşa, havuza ve denize uygun zaman girilmelidir.

   Verilen özel krem aksatılmadan kullanılmalıdır. Saç dövmesinin bir özelliği de bu işlem sonrasında da isteyenler saçını boyatabilmektedir. Eğer işlem doğru bir şekilde yapılmış ise saç dövmesi 5 yıla kadar kalıcı olabilmektedir.