Saç Protezi ile Yaşamak

  Saç protezi tıbbi bir operasyon gereği duyulmadan, özel yapıştırıcılarla kafa derisine yapıştırmak suretiyle uygulanan özel bir tekniktir. Cerrahi bir operasyon gerektirmediğinden, memnun kalınmadığı taktirde geri dönüşü mümkün olan hijyenik bir uygulamadır. 

 

   Saç sökülmesi problemi her yaş ve cinsiyetten kişinin başına gelmesi gibi, saç protezi de her yaş ve cinsiyetten insana uygulanabilir bir tekniktir. Genellikle kelliğe neden olan sorun teşhis edilir ve bilinirse uzun vadede nasıl bir uygulama yapılacağına daha sağlıklı karar verilebilir. Çünkü dökülme türleri, sebeplerine göre değişiklik gösterir. Kimi bölgesel dökülmelerde başka, daha geniş bir saçsız alana başka bir uygulama yapılabilir.

 

   Protez saç, kemoterapi ve radyoterapi tedavisinin ardından, saçlarını kaybeden birçok kanser hastasının hayat motivasyonlarını yükseltmede faydalı olmuştur. Herkesin bildiği üzere kanser hastalarının yaşadıkları zorluklar yalnızca saç kaybıyla sınırlı kalmaz. Fakat dış görünüşlerindeki değişiklik çok ciddi psikolojik travmalara yol açabilir. Protez saç tekniği sayesinde, tüm bu rahatsızlık giderilir ve kişi yepyeni bir görüntüye sahip olur. Protez saç yaşça küçük kişiler ve kişisel bakımlarını gideremeyecek düzeyde zihinsel bir hastalığı olan kişilere uygulanmaz ve tavsiye edilmez. Çünkü protez saç uygulaması sonrası dikkat edilmesi gereken birtakım bakım aşamaları vardır.

 

      Saç protezi, sağlık açısından hiçbir risk taşımayan doğal ve kullanışlı bir yöntem olarak karşımıza çıkar. Alternatif saç çözümlerinden farklı olarak, tek seansta kesin sonuca ulaşmayı garantiler. Saç kaybının çözümlerinde kullanılan farklı yöntem ve tedaviler saç protezinin aksine daha büyük yan etki ve problemlere sebep olabilmektedir. Önemli olan saç protezinin doğal bileşenlerden elde edilmesi ve süreç boyunca medikal bir tedaviye maruz kalınmamasıdır. Bu nedenle yan etki ve risk oluşumu engellendiği gibi kesin sonuca ulaşmayı ve dilenen saçlara kavuşmayı sağlar. Kafa derisinde alerjik bir rahatsızlığı olanlar haricinde saç protezi uygulamasını yaş ve cinsiyet gözetmeksizin uygulamak mümkündür.

 

    Saç protezi uygulamasının ardından, dikkat edilmesi gereken hususlar vardır. Aynı malzeme kullanılmış iki kişinin saç protezlerinin ömrünü kişinin bakımı belirler. İyi bakım ile protezin ömrü uzar. Mutlaka düzenli olarak bakım yaptırmak şarttır. Protez saç için uygun kozmetik kullanımı, saçın yumuşaklığını, parlaklığını ve diğer özelliklerini korumasını sağlayacaktır. Saçı tararken geniş dişli tarak ve yumuşak fırçalar tercih edilmelidir. Saçları yumuşatmak için fön suyu kullanılabilir ve ılık fön tercih edilmelidir. Saçları, kaşıntı olduğunda parmak uçlarıyla kaşımak sert bir cisim ile müdahale edilmemesi gerekmektedir. Tüm bu bakımlar tamamlandıktan sonra herhangi bir risk oluşumu beklenemez. Bakım ve kontroller için saç protezinin uygulandığı merkezlerden destek alınabilir.   Protez saç bakımının en az işlemin uygulanması kadar önem arz ettiği bir gerçektir. Bakım ne kadar özenli ve bilinçli yapılırsa protezin ömrü de bir o kadar uzar. Maalesef her sektörde karşılaşıldığı gibi protez saç sektöründe de sadece kâr amaçlı hizmet veren bazı firmaların tutumları sebebiyle kişiler mağdur olabilmektedir. Protez saç yapımından sonra devamlılığı ve korunması epey önemlidir. Bu sebeple protez saç uygulanan kişilerin bu konuda bilinçlendirilmesi de çok önemlidir. Protez saçın bakımında da kaliteli ürün kullanımı, saçın görselliğine zarar vermeden korunmasında önemli rol oynuyor.  Protez saçın doğal malzemelerden elde edilmesi, sürekli vücudunuzda taşıdığınız bir yapının tıbbi olarak sağlıklı olması demektir. Tüm günlük aktiviteleri rahatlıkla ve güvenle gerçekleştirebilmek için (duş, spor, sauna, havuz vs.), doğal ürünün adaptasyonuna ihtiyaç vardır. Doğal saç protezi tüm bu günlük aktivitelerde, kişinin kendi saçının göstereceği uyumu sağlar. Ömrü fabrikasyon üretimlere göre daha uzundur. Bu da kullanıcıya hem psikolojik hem de maddi açıdan olumlu bir şekilde yansır.

 

   Protez saç doğru uygulandığında, saç yapısı, renk uyumu açısından son derece doğal ve kusursuz bir görünüm sunar. Kullanımı oldukça kolaydır, canlı saça nasıl muamele ediliyorsa saç protezi de aynı şekilde kullanılabilir. Belli periyotlarda kontrolleri sağlandığı, hijyenik ve özenle bakıldığı taktirde mutlu sonuçlar şüphesiz elde edilecektir.