Saç Protezi Kullanmanız için Bazı Nedenler

Kellik, son dönemlerin en önemli rahatsızlıkları arasında yer alıyor. Hem kadınlar hem de erkeklerde meydana gelen saç dökülmelerinin neticesi, çoğu zaman kellik oluyor. Bu durum, erkeklerde daha fazla meydana geliyor. Kellikle ilgili birbirinden farklı ve çeşitli çözümler var. Kozmetik alandaki çözümlerden birisi ise, saç protezi uygulamasıdır. Bu uygulamayı, kadın, erkek ve yaş fark etmeksizin kellik sorunu ile uğraşan herkes tercih ediyor. Saç ekimi yönteminin zor olması ve arzu edilen sonucun alınmasındaki riskler nedeniyle orta vadeli çözümü ifade eden saç protezi uygulaması çok daha revaçtadır. Bu uygulamanın neden tercih edildiğine dair en önemli hususları paylaşıyoruz…

 

1. Orijinal saçtan farksızdır

 

Kellikle ilgili problem yaşayan kişilerin çözümlerden beklediği şey, orijinal saçtan farksız duracak bir çözüme sahip olabilmek. Bu durum, saç ekimi ve diğer yöntemlerde mümkün gözüken bir durum değildir. Saç ekiminde aşırı seyrekleşme, doğal görünümü bozuyor. Simülasyon gibi yöntemler de kısa saçlar için idealdir. Saç protezi, kişinin orijinal saçından elde edilen örnekle ilgilidir. Böylece, kişinin doğal saçına en uygun protezin imal edilmesi sağlanır. Bu protezin başarılı şekilde saç derisine sabitlenmesiyle doğal bir görünüm elde edilir. 

 

2. İstenilen saç modelinin verilmesi mümkündür

 

Her erkek, saçına en iyi modeli vermek ister. Kendisine yakışan en güzel saç modeliyle, sosyalleşmek arzusundadır. Bunun için saç protezinin estetik ve kaliteli olması lazımdır. Arzu edilen saç esnekliğinin olmadığı saçlarla birden fazla saç modelinin uygulanması mümkün olmaz. Kişinin yüz tipine göre, en iyi saç modeline imza atılabilir. Kişi, sıkıldığı zaman mevcut saç modelini değiştirebilir. 

 

3. Her türlü aktiviteye katılmak mümkündür

 

Saç ekimi gibi cerrahi müdahalelerden sonra deniz ve havuz gibi aktivitelere katılım göstermek kısa sürede pek mümkün değildir. Saçın zarar görmemesi adına bu tür uygulamalardan uzak durmak, sosyalleşme önünde bir engeldir. Saç protezi uygulamasından sonra yüzmek keyfini rahatlıkla yaşayabilirsiniz. Saça herhangi bir zarar gelmez. Ama denizden veya havuzdan çıktığınızda saçı kurutmak ve taramak lazımdır. 

 

4. Doğru bakımla saç ömrü uzatılabilir

 

Protez saç uygulamasını yapma arzunda olanların kaygıları, protezin ömrüyle ilgilidir. Hiçbir yapay ürün, ilelebet yaşamaz ve ilk önceki özelliklerini sürdüremez. Bu durum, saç protezi için de geçerlidir. Ama ortalama 1,5 senelik ömrü uzatabilmek mümkündür. Bunun için bakımla ilgili prosedürlerin takip edilmesi yeterlidir. Gereken bakımın aksatılmaması halinde protez saçın ömrü uzar ve ilk günkü parlaklığını daima koruyabilir. 

 

5. Saç ekimine göre avantajlıdır

 

Hem fiyat olarak hem de kalite olarak saç ekiminden çok daha caziptir. Saç ekimi, cerrahidir ve işlem sonrasında saçların çıkması 3-4 ay sürüyor. Çıkan saçlar ise, gür değil, seyrek bir şekildedir. Bu nedenle, arzu edilen görünümden uzaktır. Saç protezi için seyreklik mevzubahis değildir. Saç ekimi, görece Saç Protezinden pahalıdır. Bu durumda Saç Protezi ise, daha uygun fiyatlar üzerinden verilen kozmetik bir hizmet modelidir.