Saç Protezi Yıkanır Mı?

Saç Protezi Nedir?

Son dönemlerde, kişilerin kaybedilen saçlarına kavuşabilmesi için çok çeşitli yöntemler geliştirilmiştir. Bunların en göze çarpanı ve etkili olanı saç protezidir. Tecrübeli ve profesyonel kişiler tarafından gerçekleştirilen uygulamalar %100 olumlu sonuç vermekte ve uygulamayı yaptıran herkesi büyük bir başarıyla her anlamda tatmin etmektedir.

Saç protezinde amaç, Saç kayıplarından kurtulup, saçsızlığı ortadan kaldırmaktır. Doğal saçlardan neredeyse ayırt edilemeyen saç protezleri, kullanım kolaylığından dolayı da sıklıkla tercih edilmektedir.

Uygulama, diğer saçlandırma yöntemlerine oranla, fiyatlarının düşük olmasından dolayı her geçen gün daha çok kişi saç protezi yöntemi ile Saç dökülmelerinden ve saçsızlık sorunundan kurtulmayı başarmıştır. Ünite üretim aşamaları tamamlandıktan sonra, tek seansta yapılan işlem sayesinde kişinin şikayetçi olduğu bölgeler, o bölge için önceden özel olarak hazırlanmış protez saçlar ile doldurulmaktadır. Sabitleme yöntemi kullanılarak hazırlanan saçlar kafa derisine özel solüsyonlar ve sabitleyiciler kullanılarak sabitlenmektedir. Bu sağlam solüsyonların kullanılması sayesinde uygulamadan sonra herhangi bir şekilde kayma, kopma veya dökülme yaşanmamaktadır. Bu da doğal uygulamayı yaptıran yaşayan kişilerin en iyi şekilde verim almasını sağlamaktadır.

 

Saç Protezi Bakımı ve Dikkat Edilmesi Gerekenler 

Saç protezi yöntemi, diğer birçok saç tedavisine göre daha kolay ve basit bir süreçten oluşmaktadır. Kısa bir seansın sonrasında kişi istediği saç görünümüne, görece daha uygun bir bütçe ile kavuşabilmektedir. Bu özellik sayesinde de saç protezi yöntemine, Tüm Dünyada olduğu gibi Türkiye genelinde de fazlasıyla talep oluşmaktadır.

Saç protezi operasyonu tamamlandıktan sonra kişinin dikkat etmesi gereken bir takım hususlar vardır. Her ne kadar işlem bitmiş olsa da, operasyon sonrasında belirli periyotlarla kontrollerin yapılması ve saçların canlılığının korunması gerekmektedir. Bu sebeple de kişi saç protezi yapan firmalar ile bağlantıya geçerek kontrolleri yaptırabildiği gibi, kendi başına da bakım işlemlerini halledebilmektedir. Periyodik bakımlar, Protez saçın ömrüne pozitif anlamda ciddi katkılar sunarlar.

Saç protezi yaptırmayı düşünen kişilerin aklına takılan soruların başında saç protezinin yıkanıp, yıkanmadığı sorusu geliyor. Protez saçların, orijinal saçlar ile bire bir benzerliği sayesinde, normal saçlara uygulanan tüm işlemler protez saçlara da uygulanabilmektedir. 

Kişi operasyondan sonra rahatlıkla duşa girebilir veyahut da sadece saçını herhangi bir problemle karşılaşmadan yıkayabilir. Günlük hiçbir rutin aktivasyon saç protezinin kullanımında engel teşkil etmemektedir. Gerekli bakımların yapılmasına bağlı olarak orijinal saçlarda ne tür işlemler uygulanıyor ise protez saçlar da aynı şekilde kullanılabilmektedir.