Saç Simülasyonu Acıtır Mı?

Saç, bir kişinin görünümünde en çok önem verdiği hususlardan birisidir ve bu sebeple de herkes saçlarının sağlığını korumak, canlı ve gür saçlara sahip olmak ister. Ancak maalesef ki, saçlar olumsuz çevresel koşullar, sağlıksız beslenme, geçirilen hastalıklar, kullanılan ilaçlar, saç şekillendirme yöntemlerinin sıkça kullanılması, kimyasal içeriklerin saça uygulanması, genetik özellikler ve ilerleyen yaş gibi daha pek çok sebeple dökülür, kırılır, canlılığını kaybeder. Dökülmemiş, ancak sağlıksız hale gelmiş saçların onarımı, yenilenmesi için pek çok farklı yöntem bulunmaktayken, dökülen saçların yerine yenilerinin aynı güzellikte çıkabilmesi ise pek de mümkün olmaz. Bu bakımdan saç dökülmelerinde, seyrekleşmelerde genellikle kafa derisinde açıklık olan alanı saçla kapatabilmek adına farklı kozmetik, estetik ve tıbbi yöntemler uygulanır. Sonuçta saç kazanımı amacıyla uygulanabilecek çeşitli yöntemler vardır. Bunlar saç ekimi, protez saç, saç simülasyonu ve peruk gibi çeşitlendirilebilecek tekniklerdir.

Saç simülasyonu nedir?

Saç kazanımından bahsedildiğinde genellikle ilk olarak cerrahi olmayan yöntemler uygulanması yoluna gidilir. Zira cerrahi yöntemlerden memnun kalınmaması durumunda geri dönüş ya hiç yoktur ya da çok zor olacaktır. Bu bağlamda uygulanan bir saç yöntemi olarak ön plana çıkan saç simülasyonu, saçsızlık sorunu olan kişilere konforlu ve estetik bir alternatif sunuyor. Başka bir deyişle saç dövmesi ya da saç gölgelendirmesi; kişinin kafa derisinde açıklık olan alanda gerçeğinden hiçbir şekilde ayırt edilemeyecek bir şekilde, tamamen saç kökü izlenimi uyandıran bir simülasyon yöntemidir. Saç simülasyonu sayesinde hem bölgesel hem de gerektiğinde başın bütününde olan açıklık, pigmentasyon yöntemi kullanılarak gerçek saç kökü benzeriyle kapatılabilmektedir. Kişinin yaşadığı pek çok saç kaybı vakasında ve özellikle de saçkıran gibi farklı problemler olması durumunda saç simülasyonu uygulanabilmekte ve gerçek saç kökleri ile bir bütün oluşturacak şekilde yapıldığı için de var olan diğer saçlarla uyum sağlayan bir görünüm elde edilmektedir. 

Saç simülasyonu konforlu ve güvenlidir!

Uygulandığı alanda herhangi bir hasara ya da deformasyona yol açmayan saç simülasyon işlemi, o alanda gerçek saç kökü varmış gibi 3 boyutlu bir görünüm sunuyor ve bu sayede çok yakından bakıldığında bile gerçek saç kökleri ayırt edilemiyor. Kişinin kendi doğal saçlarında da özellikle saçın farklı noktalarında saç yoğunluğu değişebildiği için saç simülasyonunda uygulanan gölgelendirme yöntemi saçın farklı noktalarına değişik koyulukta yoğunluklar ile yapılmak suretiyle gerçek saç kökleriyle tamamen bir bütünlük yakalamaktadır. Saç simülasyonunun hem görünüm olarak gerçek saç köküyle aynı görünümde olması hem de kişinin günlük yaşamına herhangi bir şekilde etkilemiyor olması kesinlikle tercih edilirliğini artırmaktadır. Saç simülasyonu kişinin ihtiyacı doğrultusunda bölgesel olarak küçük bir alana da gerçekleştirilebilir, tamamen kellik varsa tüm kafa derisine de uygulanabilir. 

Saç simülasyonu acı verir mi?

Saç simülasyonu, işinin uzmanı profesyonel kişiler tarafından yapılan ve 3 boyutlu bir şekilde gölgelendirme şeklinde uygulanan bir işlemdir. Bu işlem için özel olarak üretilmiş malzemeler kullanıldığı için hiçbir işlem basamağı ya da malzeme insan sağlığına zarar vermez, kullanılan boyalar da tamamen organiktir. Saç simülasyonu cerrahi bir operasyon da olmadığı için kişinin belirgin bir ağrı ya da acı duyması söz konusu değildir. Ancak işlem yapılırken hafif bir iğne batması tarzında his olabilir. Bu da sadece belli anlarda çok az hissedilir. Ancak bu asla acı çekmeye sebep olmaz, kişinin bu işlemden vazgeçmesini gerektirecek şekilde hissedilmez. Bundan dolayı da saç simülasyonu yaptıran kişiler bu işlemi tanıdıklarına tavsiye etmektedirler.