Saç Simülasyonu Avantaj ve Dezavantajları Nelerdir?

Son dönemin en çok konuşulan konuları sarasında saç simülasyonu yer alıyor. Saçtaki seyrekleşme ve düzensiz görünümün ortadan kaldırılması için hem hızlı hem de ağrısız bir çözüm olması açısından ideal olarak görülüyor. Ancak saç ekimine alternatif bir yöntem değildir. Bu husustaki ifadelerin hiçbiri doğru değildir. Saç dövmesi denilen simülasyon uygulaması ile seyrek saçlarınızın oluşturduğu görüntüden kısa süreli de olsa kurtulmanız mümkündür. Ancak uygulamanın birtakım avantajları olduğu gibi dezavantajları da bulunuyor. Her iki durum için bilgi verelim…

Saç simülasyonu avantajı nedir?

Saç derisine yapılan ve kısa süreli olan saç simülasyon uygulaması için birkaç avantajdan söz edilebilir. Söz konusu avantaj ise, şunlar: 

1. Saç dökülmesi duran veya uzun süre dökülme yaşanmama ihtimali bulunan seyrek saç modelleri için uygundur. Seyrek saçın uygulanması icap eden kısımları için saç simülasyonu yapılarak mevcut görüntüden daha iyi ve sağlıklı bir görünüm elde edilmesi mümkündür. 

2. Saç dövmesi uzun vadeli veya dönemli bir uygulama değildir. Sağlık açısından da bu durum uygun değildir. En uzun saç simülasyon uygulaması, 5 yıl kadardır. Süresi ise, 3 ila 5 yıl arasında değişebilir. 5 yıldan uzun uygulamalar söz konusu değildir. 

3. Saç dövme veya simülasyon uygulamasının yaptırılmasının bir nedeni de, dökülen saçla ortaya çıkan doğum lekeleri veya kafada yer alan birtakım yaraların kapatılmak istenmesidir. Hem saçın seyrekliğinin giderilmesi hem de yara gibi izlerin ortadan kaldırılması açısından ideal bir uygulamadır. 

Saç dövmesi hakkında öne çıkan avantajlar bunlardır. Listeyi uzatmak mümkündür ancak genel anlamdaki avantajların bilinmesi yeterli olabilir. Uygulamanın kısa sürmesi ve uygulama sonrasında gündelik hayatın hemen devam edebilmesi diğer bir avantaj olarak sayılabilir. 

Saç simülasyonu dezavantajları nelerdir?

Öncelikle şunu ifade edelim. Hayatımıza olumlu yansıyan her şeyin bir olumsuz yanı da vardır. Olumlu tarafından bakmak ise her zaman için en doğru yoldur. Ancak bu tür önemli uygulamalar için her iki tarafın araştırılması doğru karar alabilmek adına lüzumludur. Bu nedenle saç dövmesi hakkındaki dezavantajlara da yer veriyoruz…

1. Dövme uygulamasından sonra saçların dökülmesi halinde kötü bir görünüm elde edilebilir. Bu nedenle uygulama öncesinde saçın dökülmeyeceğinden emin olmak lazımdır. Bu konu ise, garanti değildir. 

2. Uygulama sırasında anestezi yapılmaz. Sadece Anestezik kremler ve losyonlar ile uygulamadan kaynaklı hafif acının dindirilmesi sağlanabilir. Cerrahi işlem haricinde bir uygulama olduğundan dolayı anestezi mümkün değildir. 

3. Uygula kalıcı değildir. Yaklaşık ömrü 3 – 5 yıl kadardır. Bu nedenle etkisini yitirmesi halinde yeniden yapılması lazımdır.  

4. Uygulamanın en iyi durduğu saç tipi, kısa modelli saçlardır. Uzun saçı seven ve saçını uzatan kişiler için yapılan dövmeler iyi durmayabilir.