Saç Simülasyonu Hakkında Bilmeniz Gereken Herşey !

Saç Simülasyonu İle İlgili Aradığınız Herşey Bu Yazımızda


Saç Simülasyonu Nedir ? Neden Önemlidir ? Saç Simülasyonu Fiyatları Neye Göre Değişmektedir ? Saç Simülasyonunda Uzman Tecrübesi Önemli midir ? Bu ve daha fazla sorularınızın cevabını bu yazımızda bulacaksınız…


Saç Simülasyonu Nedir ?

Son yıllarda hayatımıza giren bu uygulama, saç kaybı yaşamış veya yoğun  saç seyrelmesi olan kişilerin, saç dökülmesi yaşadıkları alana özel bir iğne ve organik boyalar yardımıyla üç boyutlu saç kökü efekti vererek daha yoğun bir saç görünümü sağlamak prensibine dayanıyor. Teknik olarak dövme işlemine benziyor olsa da kullanılan teknik, boya ve cihazlar saç simülasyonu işlemi için özel olarak üretilmiştir ve dövme tertibatından esas olarak farklıdır. Yine de bazen saç dövmesi olarak da isimlendirilebiliyor.

Saç Simülasyonu Neden Çok Tercih Ediliyor ?

Bilindiği gibi saçlar kişinin, sosyal yaşamında, özel dünyasında ve fiziksel görünümünde, olumlu ve olumsuz etkiyi yaratan en temel unsurdur. Canlı, güçlü, diri ve dolgun saçlar bir statü göstergesi olmakla beraber özgüvenin en önemli destek gücüdür. Bu nedenledir ki gerek kadınlar gerek erkekler dolgun, canlı ve güçlü saçlara sahip olabilmek için, özel bakım ve uygulamalarla saçlarını korumaya özen gösterirler. Öyle ki bazı durumlarda seyrelmelerin ve kelleşmenin önüne geçebilmek için tıbbi tedavi ve müdahalelere de başvurabiliyorlar. Ne var ki bazen tıbbi yöntemlerin de cevap verememesi gibi, bu ve benzeri tedavilerin yüksek meblağlara ulaşan fiyatları, tercih noktasında etkili olabiliyor.  İşte bu noktada gerek her bütçeye uygun ücret politikası gerek beklentileri karşılaması noktasındaki başarısı ile saç simülasyonunu uygulaması, kişilerin imdadına yetişen bir cankurtaran görevi üstlenmiş oluyor.

 

Saç Simülasyonu Fiyatları Neye Göre Değişir ?

Saç simülasyonu fiyatları birçok etkene göre değişiklik göstermektedir. Uygulamanın yaşamımıza görece yeni girmiş olmasından dolayı saç simülasyonunu layığıyla yapabilen firma sayısı oldukça azdır.

Genellikle metropol şehirlerimiz olan İstanbul, Ankara, İzmir gibi şehirlerde saç simülasyonu firmalarına ulaşmak daha kolay olsa da, gerek bu şehirlerden aldıkları eğitimler sonrası gerekse şubeleşme yolu ile, Bursa, Eskişehir, Antalya, Adana gibi şehirlerimizde de hizmet veren saç simülasyonu merkezine ulaşmak mümkündür. Aslına bakarsanız metropol şehirlerin genel işletme maliyetlerinin diğer şehirlere oranla daha farklı olmasından kaynaklanan ufak tefek fiyat farkları olduğunu söylemek belki mümkündür.

Bu nedenle saç simülasyonu fiyatlarında her ne kadar farklılıklar görülse de bir ortalama fiyat skalası oluşmuş durumdadır. Öncelikle saç simülasyonu fiyatlarını belirleyen temel etken uygulamanın yapılacağı alanın boyutudur. Ayrıca uygulamayı yapan merkezlerin hijyen, kalite ve deneyim farkı da yine saç simülasyonu fiyatlarını etkileyen diğer unsurlardandır.

 

Uzman Farkı Neden Önemlidir ?

Eskilerden çok iyi bildiğimiz bir söz vardır. Her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır diye. Uzman tecrübesi, uygulanış biçimi çok önemlidir. Kullandıkları anestezik krem nedir ?

Saç kökü efekti verirken narin ve doğru atışlar yapılmasının yanı sıra saçın çıkış yönlerinin doğru belirlenmesi çok önemlidir.

Son olarak toparlayacak olursak, şehirler arası fiyatlar ortalama, 2000 TL ile 5000 TL arası bir fiyat skalasındadır. Bu rakamın +/- olma durumları yukarıda bahsettiğimiz gibi birçok etkene bağlı olarak değişmektedir. Daha detaylı bilgi için tıklayınız.