Saç Simülasyonu Hakkında Merak Edilenler

Saç simülasyonu, halk arasında bazı farklı isimlerle de bilinmektedir. Bunlardan bazıları; saç pigmentasyonu, saç gölgelendirmesi ve en yaygın olarak kullanılan saç dövmesi isimleridir. Saç pigmentasyonu (Saç Gölgelendirmesi), Avrupa’dan sonra ülkemizde de giderek yaygınlaşan bir yöntemdir. Bu yöntem sayesinde, saçlarınız ve dolayısıyla siz, daha canlı ve daha şık bir görünüme sahip olacaksınız. 

 

Özel bir boyanın, 3D yöntemi ile deri altına uygulanmasıdır Saç Gölgelendirmesi. Daha çok seyrek saçlarda uygulanmasa tercih edilen bu yöntem, saçların arasına, kafa derisine uygulandığı zaman saçlarınız daha tok bir görünüme kavuşur.

 

Saç Simülasyonu Ağrılı bir Uygulama mıdır?

Saç simülasyonu uygulanırken, uygulama öncesinde kafaya anestetik kremler sürülerek, uygulama alanı bölgesel olarak uyuşturulmaktadır. Bu sayede neredeyse hiç acı veya ağrı hissetmezsiniz. 

 

Saç simülasyonu yaptıranlar saç ektirebilir mi?

Saç simülasyonu, yani saç dövmesi (Saç Gölgelendirmesi) yaptıranlar, hiç tereddüt etmeden bu uygulamanın öncesinde veya sonrasında saç ektirme işlemi yaptırabilirler. Hatta bu sizin işinize bile yarar. Sonuçta, saçların %100 dökülmüş olduğu kafa derisine uygulanmasındansa azda olsa var olan saçlar arsına uygulanması daha iyi sonuçlar verecektir. Sonuç olarak, saç dövmesi işlemi, saç ektirme yöntemi ile bir arada kullanıldığında ortaya daha estetik ve gür bir görünüm çıkar.

 

Saç Simülasyonu Kimler Yaptırabilir?

Saç simülasyonu (Saç Dövmesi) uygulamasını yediden yetmişe, %100 kel olandan saçı olana kadar herkes gönül rahatlığı ile yaptırabilir. Hiçbir yan etkisi yoktur. Kullanılan boya tamamen bitki köklerinden elde edilmekte ve tamamen doğaldır.

 

Saç Simülasyonu Yaptıranlar Nelere Dikkat Etmeli?

Saç simülasyonu yaptıranlar, çok kısa bir süre içerisinde normal yaşantısına geri dönebilmektedir. Fakat 3–4 hafta kadar bazı şeylerden uzak durmalıdırlar. Bunların başında solaryum, sauna, ve direkt gelen güneş ışınlarından uzak durmak gerekir. Güneşe çıkmanın zorunlu olduğu hallerde ise bir şapka yardımıyla korunmak gerekmektedir.

 

Saç Simülasyonu Kaç Seanstır?

Saç Simülasyonu (Saç Dövmesi) yaptıracak kişilere buradan peşinen bir seans sayısı vermek doğru değildir. Uygulama yapılacak kişinin uygulama alanına göre bu sayı değişebilir fakat ortalama 3 seansta kesin sonuç elde edilmektedir. Seansların süresi ise yine kişiye göre değişkenlikler göstererek 1.5 – 3 saat arasındadır.

 

Saç Simülasyonu Ömür Boyu Kalıcı Mı?

Saç Simülasyonu (Saç Dövmesi) uygulamasında kullanılan boyalar bitki köklerinden elde edilmektedir. Tamamen bitkisel ve doğal olmasından dolayı bu boyaların bir ömrü bulunmaktadır. Kişinin kullanımı, kullanılan temizlik maddelerinin içeriği, çevre koşulları gibi etkenlere göre bu süre değişse de ortalama kullanım ömrü 3 ila 5 yıldır.

 

Saç Simülayonu Fiyatları Ne kadar?

Saç Simülasyonu (Saç Dövmesi) uygulaması için peşinen fiyatı şudur demek kesinlikle doğru değildir. Bu fiyatlar kişiye göre, uygulamanın yapılacağı alana göre, seans sayısına veya seans sürelerine göre değişebilmektedir. Fiyat hakkında en doğru bilgiyi almak için saç simülasyonu merkezine giderek detaylıca görüşmeniz en doğru karar olacaktır.