Saç Simülasyonu İle Daha Güvenli Hissedeceksiniz

Saç simülasyonu, seyrelmiş saçlar ve daha çok bölgesel kellik için uygulanan bir yöntem olarak biliniyor. Bu yöntemle cerrahi bir müdahale olmaksızın gerçek saç yapısı birebir taklit edilmek suretiyle kellik bulunan bölgelere epidermal mikropigmentasyon uygulaması yapılır. Bu uygulama özel cihazlar ve sadece bu iş için özel olarak seçilen boyalar yardımıyla yapılmaktadır. Bu bir saç ekim yöntemi olmamakla birlikte saç ekimi sonrasında tamamlayıcı bir uygulama olarak kullanılabilmektedir. Özellikle alopesi adı verilen halk dilinde saç kıran diye tabir edilmekte olan rahatsızlığın neden olabileceği psikolojik sorunların önüne bu yolla rahatlıkla geçilebilmektedir. Alopesi nedeniyle saç kaybı olan bölgelerde kullanılan bu yöntem sayesinde önemli bir kamuflaj yaratılabilir ve kişinin bu yüzden yaşadığı özgüven kaybı ortadan kaldırılabilir. Böylece kendine güvenli ve hayat kalitesi artmış bir birey olarak yaşantısına devam etmesi sağlanabilir. 

 

Saç Simülasyonu Hangi Durumlarda Daha Etkili Oluyor?

Saç simülasyonundan daha başarılı sonuçlar alınabilmesi için bazı önemli detaylara dikkat edilmesi önem taşımaktadır. En başarılı uygulamalar genel olarak kısa saç kesimi olan kişilerde yapılmaktadır. Ayrıca saç ekimi sonrasında, kişinin gerek saç tipi nedeniyle gerekse uygulamanın gerektiği gibi sık şekilde yapılmamasına bağlı olarak oluşan görseli düzeltmede kullanılmaktadır. Bu yolla kişinin saçları arasında bulunan boşluklar saç simülasyonu ile kapatılmakta ve saç efekti kazandırılmaktadır. Bu yöntem tekrarlanabilmesi nedeniyle kişiye her zaman aynı tarz ve aynı görüntüye sahip olabilme şansı tanımaktadır. 

 

Ne kadar Sürede Uygulanmaktadır? Saç Simülasyonu İle İlgili En Çok Merak Edilen Konular Neler?

Saç simülasyonu uygulama süresi uygulama yapılan bölgenin genişliğine göre değişkenlik göstermektedir. Bu süre yarım saat ile  üç saat arasında değişim gösterebilmektedir. Bu uygulamadan sonra kişi günlük hayatına rahatlıkla dönmekte, aynı gün çok sıcak olmamak kaydıyla duş alıp saçlarını yıkayabilmektedir. Pozitif bir başka yönü ise saç ekimi gibi işlemlerdeki gibi sonuçları görebilmek için uzun süreler beklemenize gerek kalmamasıdır. Daha önce saç ekimi yaptırmış olan kişilerin dikiş izlerinin olduğu bölgeler bu yöntem ile başarıyla kapatılabilmektedir. Kalıcılığı kişisel faktörlere göre ortalama olarak 2-3 sene olabilmektedir. Saç yıkama sıklığı ve saç derisinin özellikleri bu süreyi daha fazla kısaltıp uzatabilmektedir. Bu uygulamada kullanılan boyalar saç simülasyonuna özel olup, insan sağlığına hiçbir şekilde zarar vermemektedirler. Ayrıca daha önce saç ekimi yaptırmış olan kişiler gönül rahatlığıyla  aynı bölgeye saç simülasyonu yaptırabildikleri gibi, öncesinde saç simülasyonu yapılan alana sonradan saç ekimi işlemi uygulanmasında da hiçbir sakınca bulunmamaktadır. Bu uygulama için kullanılan cihazlar özel olarak geliştirilmiş olup, steril tek kullanımlık iğneler yardımıyla yapılmaktadır. Son olarak saç simülasyonu, mutlaka konunun uzmanı kişiler tarafından hijyenik koşullardan taviz vermeden yapılmalıdır.  Bu şekilde çok daha hızlı ve etkili sonuçlar alınacağı unutulmamalıdır.